Pasta-krise i Italia

Italias industriminister har nådd kokepunktet og kaller inn til krisemøte om de høye pastaprisene i landet.

PASTA: Prisen på spagetti og andre pastaprodukter har skutt i været i Italia. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock/NTB
PASTA: Prisen på spagetti og andre pastaprodukter har skutt i været i Italia. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Torsdag denne uka kalte Italias industriminister, Adolfo Urso, inn til et krisemøte for å snakke om de stigende pastaprisene i landet.

Det gjør han etter at prisene på spagetti og andre pastaprodukter i mars steg hele 17,5 prosent, til tross for at prisen på hvete falt samme måned.

Den samme måneden lå den generelle inflasjonen i Italia på 8,1 prosent. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Setter ned kommisjon

Krisemøtet, som skal avholdes 11. mai, vil være innledningen til en ny kommisjon i Italia som skal bestå av relevante myndigheter, forbrukerorganisasjoner og forhandlere.

Kommisjonens oppgave vil bli å overvåke uvanlige prisbevegelser.

Inflasjonen i Italia steg ytterligere til 8,8 prosent i april, noe som betyr at denne måneden også ble en økonomisk krevende måned for de italienske forbrukerne.

Det var imidlertid «bare» 6,8 prosent inflasjon når det kommer til energi og matvarer.

Tørke rammer landbruket

I fjor ble Italia rammet av alvorlig tørke, noe som har ført til lav vannstand i en rekke italienske innsjøer og elver, spesielt i nord. Tørken førte også til reduserte avlinger

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer