Påstand: Planlagt siden mai

SAS blir anklaget for å bruke streiken som unnskyldning til å søke konkursbeskyttelse. - Vrøvl, svarer selskapet.

ANKLAGES: SAS-sjef Anko van der Werff blir anklaget for å ha planlagt konkursbeskyttelsessøknaden lenge før streiken startet. Foto: Chris Anderson / TT / AFP / NTB
ANKLAGES: SAS-sjef Anko van der Werff blir anklaget for å ha planlagt konkursbeskyttelsessøknaden lenge før streiken startet. Foto: Chris Anderson / TT / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ledelsen i SAS har forberedt en søknad om konkursbeskyttelse, en såkalt Chapter 11-prosess, i flere måneder. Streiken spiller en direkte rolle i at det skjer nettopp nå.

Det skriver danske TV 2, på bakgrunn av amerikanske rettsdokumenter de skal ha fått innsyn i.

Advokatfirmaet Weil, Gotshal & Manges LLP, som bistår SAS i forbindelse med søknaden om konkursbeskyttelse, kontaktet det New York-baserte selskapet FTI Consulting allerede 16. mai. Da ba de om hjelp til finansiell rådgivning og konsulentytelser.

Når SAS selv tok kontakt med Weil, Gotshal & Manges LLP fremkommer ikke av dokumentasjonen TV 2 har sett, men pressesjef i Danmark, Alexandra Lindgren Kaoukji, skriver i en e-post til avisa at selskapet var engasjert allerede da SAS Forward-planen ble presentert i februar.

I en pressmelding sendt ut av fagforeninga Dansk Metal tirsdag, anklager de ledelsen i SAS for å bruke pilotstreiken som en unnskyldning for å søke om konkursbeskyttelse i USA.

- Vi må nok si at forhandlingene har vært et spill for galleriet fra SAS' side, for å kunne fremtvinge en Chapter 11-prosess, sier Keld Bækkelund Hansen til TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer