Jeffrey Epstein

«Pedofili-øya» blir luksusresort

Den beryktede private, karibiske øya til den avdøde og overgrepsdømte finansmannen Jeffrey Epstein, skal nå bli luksusresort.

SE TV: Jeffrey Epstein ble funnet død på sin egen celle i New York. Etterforskerne har løftet på hver stein i jakten på hans medsammensvorne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Little St. James og Great St. James var de idylliske øyene i Karibia hvor Epstein og hans mangeårige partner, Ghislaine Maxwell ifølge amerikanske domstoler lurte mange av sine mindreårige overgrepsofre. Nå skal stedet snart bli et luksuriøst ferieparadis, melder The Independent.

I årevis har Epsteins mange ofre kjent øya som «pedofili-øya».

Glamorøst

Hit - til det som framsto som et glamorøst og spektakulært paradis - ble unge, sårbare jenter og kvinner fraktet. Men da de kom dit, befant de seg fanget i en situasjon de ikke kunne komme ut av. Mange sier de ble utsatt for grove seksuelle overgrep fra Epstein.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Ifølge anklagene skal de også ha blitt sendt videre til hans mektige og berømte krets av venner og klienter gjennom menneskehandel. Mange av disse rike og berømte mennesker besøkte også øya.

I 2008 ble Epstein dømt for å ha kjøpt seksuelle tjenester av flere mindreårige jenter. Han ble igjen pågrepet i 2019, basert på en føderal tiltale om menneskehandel med mindreårige. Han ble funnet død på varetektscella i New York 10. august samme år. Ifølge myndighetene tok han sitt eget liv.

Hans mangeårig partner, Ghislaine Maxwell (62), soner nå en straff på 20 års fengsel for å ha hjulpet ham med å finne mindreårige jenter.

Rettsstrid

Epsteins død i 2019 utløste en rettsstrid om øyene, som ligger i De amerikanske Jomfruøyene.

Etter at det ble inngått et forlik, ble øyene lagt ut for salg med den svimlende prisantydningen på 125 millioner dollar. Imidlertid ble de solgt i mai 2023 for snaut halvparten, 60 millioner dollar av forretningsmannen Stephen Deckoff.

Han er grunnleggeren av investeringsfondet Black Diamond Capital Management. Nå bygger han en luksusresort på 25 rom på Epsteins gamle øy.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

- Jeg er stolt av å ha kunnet kalle De amerikanske Jomfruøene hjem i mer enn ett tiår, og jeg er veldig fornøuyd med å kunne bringe en destinasjon i verdensklasse til området, som passer dets naturlige eleganse og vakkerhet, sa Deckoff til Forbes da han kjøpte øyene.

I en pressemelding blir det nye stedet omtalt som et femstjerners luksusresort i verdensklasse. Etter planen skal stedet åpne i 2025.

Fra før har øya blant annet flere bolighus, badebassenger og helikopterlandingsplass.

Navn offentliggjøres

De siste dagene har en domstol i New York begynt å offentliggjøre en lang rekke dokumenter som knytter rike og mektige personer til Epstein. De blir offentliggjort i kjølvannet av et søksmål og tegner et klart bilde av hvordan noen av verdens mektigste var i kretsen rundt Epstein.

Blant personene i dokumentene er blant annet de tidligere amerikanske presidentene Donald Trump og Bill Clinton samt britiske prins Andrew. Alle benekter at de har vært involvert i ulovligheter.