Etter et vanskelig år:

Per og Bahareh åpner hotell

Tidligere Frp-profil Per Sandberg og samboeren Bahareh Letnes åpnet bar i Halden i mars i fjor og rakk å ha åpent én dag før pandemien stengte kranene. Nå satser de igjen - denne gangen på hotell.

ÅPNER IGJEN: Etter å ha måttet holde stengt i nesten to måneder, gleder Per Sandberg og Bahareh Letnes seg til å gjenåpne puben de driver i Halden. Vis mer
Publisert

Etter sosial nedstenging landet over på nyåret, og en runde med frykt for spredning av mutert virus i Halden de siste ukene, kunne Per Sandberg og Bahareh Letnes endelig åpne kranene igjen torsdag kveld.

- Det kom som en positiv overraskelse nå, at vi får åpne sånn smått om senn, sier Sandberg til Børsen.

- Dramatisk

Paret åpnet baren Grand Bar i sentrum av Halden i fjor, men lykken var kortvarig.

- Vi skulle jo åpne 1. mars i fjor vi, og så ble vi nedstengt 2. mars. De to første månedene vi skulle drive her var vi nedstengt. Så det var det verste for oss. At vi hadde investert og forberedt på en åpning, og så taper vi to og en halv måned omsetning, uten å ha noen form for muligheter til kompensasjon. Siden vi ikke hadde noe omsetning i 2019 kom vi dermed ikke under noen støtteordninger. Så for det var oss det mest dramatiske, forteller Sandberg.

Sandberg mener Halden kommune så langt har håndtert pandemien på en god måte. Enkelte av de nasjonale tiltakene er han imidlertid kritisk til.

- Jeg har alltid vært tilhenger av at lokale myndigheter får bestemme dette i mye større grad enn de nasjonale. Det er en kollektiv avstraffelse man har foretatt når man har stengt ned hele landet, uten å ha åpning for steder der det ikke eksisterer smitte i det hele tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer