Per Sandberg fortviler: - Parodisk!

Ekspolitiker og bareier, Per Sandberg, fortviler over nasjonal skjenkestopp.

UENIG: Per Sandberg går til kraftig angrep på vedtaket om nasjonal skjenkestopp. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .

UENIG: Per Sandberg går til kraftig angrep på vedtaket om nasjonal skjenkestopp. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .

Vis mer
Publisert

- Vi må velge mellom enten å stenge helt, eller å selge karbonader med løk. Vi har matservering også, men vi stenger ned restaurant og bar her nå, sier tidligere fiskeriminister, nå bareier, Per Sandberg til Børsen.

I 2019 ble det kjent at den tidligere Frp-politikeren og samboer Bahareh Letnes flyttet til Halden, der de i mai i fjor åpnet utestedet Grand Bar.

Nå ser de seg nødt til å stenge dørene, etter at statsminister Erna Solberg søndag innførte nasjonalt skjenkeforbud, som ett av flere skjerpende tiltak, for å få kontroll på coronasituasjonen.

- Myndighetene lar oss holde åpent, men skal vi sitte der og klø oss? spør Sandberg retorisk.

Han sier mange innenfor utelivsbransjen opplever det parodisk når myndighetene pålegger dem fullstendig skjenkestopp, men samtidig lar dem få holde åpent.

Han spør seg hvor lenge det egentlig er siden myndighetspersonene har vært på et utested.

Kollektiv avstraffelse

Ifølge Sandberg er tilliten til politikerne nå satt på prøve.

- Til og med puben ute i havgapet, som ikke har sett snurten av corona, rammes av dette. Det er en kollektiv avstraffelse. Respekten for politikerne kommer til å dale etter dette.

Sandberg understreker at han tror Grand Bar overlever corona. Han er bekymret for de tre-fire tilkallingsvaktene som ikke får tilbud om jobb på grunn av tiltakene.

- Jeg vet at mange andre har det mye verre enn oss. Men vi ble nedstengt i to og en halv måned, og tapte mye på det. Vi har ikke turt å sette opp regnskap ennå, for å se hva vi har tapt.

Snakker for alle

Sandberg mener smitterisikoen på utesteder er overdrevet.

- Jeg har sett når jeg har reist hvor mye utelivsbransjen har bidratt for å skape trygghet. Det er heller ingen som har lagt mer til rette for at folk skal ha et fristed. Det er et paradoks at man stenger ned disse arenaene. Selv om det kanskje er å gamble litt, skal jeg tillate meg å snakke for alle [i utelivsbransjen].

- Hva sier du til de som mener alkoholen gjør at folk nedprioriterer smittevern og å overholde 1-meters avstand?

- Hvis man frykter at alkoholen fører til det, så må man legge fram bevis for det.

Istedenfor full skjenkestopp foreslår Sandberg alkoholservering til klokka 21.

ÅPNET I FJOR: Tidligere FrP politiker Per Sandberg rengjør bardisken før åpningen av puben Grand Bar i Halden. Puben som er en del av det gamle Grand Hotellet ved togstasjonen har vært stengt i flere år og Sandberg har selv vært med på å pusse opp baren som han skal drive med sin Bahareh Letnes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ÅPNET I FJOR: Tidligere FrP politiker Per Sandberg rengjør bardisken før åpningen av puben Grand Bar i Halden. Puben som er en del av det gamle Grand Hotellet ved togstasjonen har vært stengt i flere år og Sandberg har selv vært med på å pusse opp baren som han skal drive med sin Bahareh Letnes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Konsekvenser på sikt

Sandberg reagerte, som enkelte andre, på fraværet av næringsminister og finansministeren på søndagens pressekonferanse, da tiltakene ble lagt fram.

- Konsekvensene av tiltak og restriksjoner vil være verre enn selve corona. For næringsliv, og spesielt små og mellomstore bedrifter, som utelivsbransjen består av. Jeg tror ikke man ser rekkevidda av de enorme konsekvensene dette har for næringslivet på sikt.

I tillegg til skjenkeforbudet innførte regjeringen også om flere nye nasjonale grep som vil ha stor betydning for norsk næringsliv:

  • Alle kjøpesentre og butikker bør innføre antallsbegrensninger slik at det er mulig å holde avstand samt ha adgangskontroll. Regjeringen vil i løpet av de nærmeste dagene vurdere om det skal forskriftsfestes antallsbegrensninger og adgangskontroll.
  • Hjemmekontor for alle som har mulighet til dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer