«Perfekt storm» skaper krise

Logistikkproblemene tårner seg opp, og det kan gå ut over både tilgangen på varer - og prisene.

FLOM: Weihui i Henan-provinsen i Kina er en av byene som har blitt rammet av flom, noe som i sin tur påvirker verdenshandelen. Foto: Chinatopix via AP
FLOM: Weihui i Henan-provinsen i Kina er en av byene som har blitt rammet av flom, noe som i sin tur påvirker verdenshandelen. Foto: Chinatopix via AP Vis mer
Publisert

Advarslene står i kø foran shoppinghøsten, og ikke minst foran den store kjøpsfesten før jul.

For årets jul kan bli preget av varemangel og forsinkelser, som følge av at den siste tids flommer i Europa og Kina setter ytterligere press på en allerede svært presset forsyningskjede.

- Mangel på varer

Både i Vest-Europa og i Kina har flommene skadet jernbanenettverket som brukes til distribusjon av varer og råmateriale. Det har også vært oversvømmelser på industriområder, noe som har ført til stor skade på fabrikker, maskiner og lager.

Et av områdene som er hardt rammet av flom er Kinas Henan-provins, et viktig transportknutepunkt, som også huser flere store selskaper.

Det er kjøpefestdagen Black Friday, eller uka som det har blitt etterhvert, og julesesongen som helhet, som vil måtte ta støyten, ifølge Pawan Joshi, senior vice president i logistikkselskapet E2open.

- Det vil være mangel på både forbrukerelektronikk, stuemøbler, klær og hvitevarer når vi går i gang med handelen til skolestart, og dette vil sive over i julehandelen, skriver Joshi i en e-post til CNBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer