Permitterer 100 etter priskollaps

Norsun stanser produksjonen ved solcellefabrikken i Årdal midlertidig.

MIDLERTIDIG STANS: Produksjonen ved solcellefabrikken til Norsun i Årdal stanses midlertidig. Rundt 100 ansatte permitteres ut året. Foto: Marit Hommedal / NTB
MIDLERTIDIG STANS: Produksjonen ved solcellefabrikken til Norsun i Årdal stanses midlertidig. Rundt 100 ansatte permitteres ut året. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Solcelleselskapet Norsun i Årdal må permittere ansatte, skriver selskapet i en pressemelding.

De angir en dramatisk priskollaps som årsak til permitteringene.

«Restriksjoner i USA fører til at kinesiske moduler blir omdirigert til Europa, der de selges til eksepsjonelt lav pris», skriver selskapet.

Billige, kinesiske moduler

Det store antallet kinesiske solcellemoduler har gjort at lagrene i Europa blir stadig fullere, noe som påvirker hele verdikjeden i Europa.

Ifølge Norsun er det behov for forbedret statlig støtte, både økonomisk og tiltak for å beskytte markedet, på samme nivå som USA.

- Vi kan bare registrere at prisfallet og at lagrene fylles opp med moduler, skaper store utfordringer for europeiske aktører innen solenergi. Markedet flommer over av lavprismoduler som ingen i Europa kan konkurrere med, sier Erik Løkke-Øwre, administrerende direktør i Norsun AS.

Rundt 100 ansatte permitteres

Overfor Bergens Tidende sier direktøren at det er cirka 100 ansatte som blir permittert. 12 personer blir ikke berørt av permitteringene.

Markedsendringene tvinger Norsun til å midlertidig stoppe sin produksjon i Årdal, og permittere ansatte fram til årsskiftet. Permitteringsvarselet vil gå ut i morgen.

- Det er en svært beklagelig situasjon som har oppstått raskt og utenfor vår kontroll. Jeg beklager at det nok en gang går ut over våre hardt prøvede ansatte i Årdal, men vi kommer ikke utenom permitteringer, sier anleggsleder Anders Søreng.

Selskapet sikret seg nylig 53 millioner euro i midler fra EUs innovasjonsfond.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer