Permitterer 7500 i Norden

Petter Stordalens Nordic Choice Hotels utelukker ikke at tallet kan øke.

PERMITTERER: Petter Stordalen-eide Nordic Choice Hotels er som resten av bransjen inne i en bekmørk krise. Nå permitteres hele 7500 ansatte i Norden. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PERMITTERER: Petter Stordalen-eide Nordic Choice Hotels er som resten av bransjen inne i en bekmørk krise. Nå permitteres hele 7500 ansatte i Norden. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Stordalens Nordic Choice Hotels har sendt ut permitteringsvarsel til 7500 ansatte i Norden. Det bekrefter hotellkjeden overfor Børsen.

Ifølge Dagens Industri, som først omtalte saken, gjelder det 4500 ansatte i Sverige og 3000 i Norge og Danmark. Hotellkjeden har totalt 17 000 ansatte, og utelukker ikke flere permitteringsvarsler framover.

- Vi er ikke helt i mål med forhandlingene i Sverige, men det går mot at vi kommer opp i 4500 ansatte som må nedbemannes i denne runden. I Norge og Danmark er vi på rundt 3000 permitterte og nedbemannede. Vi håper at vi ikke må gå til ytterligere nedbemanninger, men om restriksjonene blir beholdt og bookingene fortsetter å utebli framover, så er det nok dessverre flere som vil bli berørt, sier konsernsjef Torgeir Silseth til Børsen.

- Nordic Choice Hotels er blant de selskapene som bærer den tyngste økonomiske byrden nå. Hotellene våre er fortsatt åpne, men gjestene blir færre og færre, fortsetter han.

- Tsunami

Overfor DI forklarer Silseth at inntektene nå er i ferd med å forsvinne helt.

- Hvis 89-90 prosent av inntektene uteblir i for eksempel ti-tolv måneder, så finnes det ingen bedrift igjen. En sånn økonomisk tsunami er det ingen som klarer, ikke engang vi.

At så mange som 7500 nå er permittert, er en drastisk økning fra tidligere i uka. Så seint som mandag fortalte Nordic Choice-sjef Silseth til Børsen at 3000 ansatte i Norden var permittert.

Nå varsles altså mer enn dobbelt så mange, 4500 nye ansatte, om at de vil bli permittert.

- Situasjonen er prekær, og vi ser ingen annen utvei enn å permittere når vi nå ikke har et inntektsgrunnlag lenger. Bransjen er i en bekmørk krise, og vi har ikke ennå sett hvor ille dette kommer til å bli. Derfor tar vi nå alle mulige grep for å berge så mange arbeidsplasser som mulig for framtida, sa konserndirektør Silseth til Børsen mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer