Permitterer ikke

- Vi finner andre oppgaver til de ansatte, sier pressekontakt Stine Odland.

GIR ANDRE OPPGAVER: IKEA har ikke vurdert å permittere noen av sine ansatte. Foto: Lee Smith / Reuters.
GIR ANDRE OPPGAVER: IKEA har ikke vurdert å permittere noen av sine ansatte. Foto: Lee Smith / Reuters. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

IKEA stenger sine kjøpesentre på Furuset og Slependen, i tillegg til planleggingsstudioet i Akersgata, som følge av de nye tiltakene. Kjeden opplyser imidlertid at de ikke har sendt ut permitteringsvarsel til noen av sine ansatte.

Får andre oppgaver

- Vi permitterer ingen ansatte nå. Vi har siden nedstengningen i mars bestemt at vi skal beholde ansatte, og endrer ikke på det framover. Vi prøver å finne andre oppgaver til dem, sier Stine Odland i IKEA til Børsen.

Hun sier de ansatte blir omplassert til å jobbe med forbedringer på varehuset, renhold, rydding og kompetanseheving og trening.

Forsøker å nå ut

Hun opplyser om at kjeden forsøker å nå ut til alle ansatte gjennom ulike kanaler med beskjeden om at de ikke er permittert.

Selv om kjeden har mange ansatte, sier Odland at de fram til nå har funnet gode løsninger, som ikke har gjort det nødvendig å permittere.

Tilrettelegging

- Da restaurantene ble stengt ned tidligere, for eksempel, fikk medarbeiderne der mulighet til å jobbe på andre steder av huset.

I tillegg vil det tilrettelegges for at de som har mulighet til det kan jobbe hjemmefra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer