Ny Nord Stream-teori

Peskov: - Lukter enorm forbrytelse

Russland kaller den nye Nord Stream-teorien, som New York Time omtalte tirsdag, for en avledningsmanøver.

TALSPERSON: Dmitrij Peskov jobber for Russlands president Vladimir Putin. Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
TALSPERSON: Dmitrij Peskov jobber for Russlands president Vladimir Putin. Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storavisa New York Times siterte tirsdag anonyme amerikanske etterretningskilder på en ny teori om hva som skjedde med Nord Stream-gassrørledningene 26. september i fjor.

Eksplosjonene på ledningene Nord Stream 1 og 2, som fraktet gass fra Russland til Tyskland, skjedde i Sverige og Danmarks økonomiske soner i Østersjøen.

New York Times' etterretningskilder skal peke på muligheten for at en proukrainsk gruppe, uten tilknytning til ukrainske myndigheter, kan ha stått bak angrepet.

Det fester ikke russiske myndigheter lit til. Onsdag morgen uttalte Dmitrij Peskov seg om teorien:

- Det er ikke bare underlig, det lukter en enorm forbrytelse, sier talspersonen til Vladimir Putin til det statlige russiske mediehuset RIA, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Peskov sier videre at Kreml er «tatt på senga» av at amerikanske myndighetspersoner kan lansere teorier om Nord Stream-angrepet uten en etterforskning.

Ber om uavhengig gransking

Peskov kaller det hele en koordinert avledningsmanøver, altså en strategi med hensikt å flytte oppmerksomheten vekk fra den eller de som egentlig står bak angrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.