Pilot i knipe:

Pilot granskes etter kodet beskjed

Donald Trumps tilhengere trykket raskt misforståelsen til sitt bryst.

VRIDD OG VRENGT: USAs president Joe Biden får passet påskrevet med et heiarop, og Southwest-pilot havner i klemma. Foto: Kevin Lamarque, Reuters / NTB
VRIDD OG VRENGT: USAs president Joe Biden får passet påskrevet med et heiarop, og Southwest-pilot havner i klemma. Foto: Kevin Lamarque, Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Da vinneren av motorsportklassikeren Nascar ble intervjuet foran skrålende fans for en måned siden, feiltolket reporteren budskapet fra tribunen.

Misforståelsen ble raskt plukket opp og kommentert. Så begynte snøballen å rulle i et tempo som bare overgås av fartsmonstrene i USAs største motorsportarrangement.

Resultatet: En lett maskert fornærmelse av president Joe Biden.

Ikke innafor

Nå risikerer en pilot i flyselskapet Southwest Airlines en kraftig reaksjon fra arbeidsgiveren fordi han klarte å flette inn den forkledde fornærmelsen i en hilsen til passasjerene over flyets høyttaleranlegg.

- Vi aksepterer ikke at våre ansatte gir uttrykk for personlige politiske oppfatninger i kontakt med våre kunder, heter det i en uttalelse fra selskapet, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Tilfeldighetene ville det nemlig slik at en reporter fra AP var blant passasjerene på flygingen der ordene «Let's go, Brandon» ble uttalt til enkelte gisp blant noen av tilhørerne.

Hendelsen ble deretter brukt som ett av flere eksempler i en artikkel der AP omtalte den akselererende bruken av «Let's go, Brandon» - og forhistorien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer