Alaska Airlines:

Pilot siktet etter skrekkhendelse

Alaska Airlines-pilot ble pågrepet like etter landing og er nå siktet for 83 tilfeller av drapsforsøk.

HYLLER BESETNINGEN: Alaska Airlines har mandag gitt en kort redegjørelse om årsaken til at et av deres fly måtte omdirigeres i lufta søndag ettermiddag. Illustrasjonsfoto: AP / Ted S. Warren / NTB
HYLLER BESETNINGEN: Alaska Airlines har mandag gitt en kort redegjørelse om årsaken til at et av deres fly måtte omdirigeres i lufta søndag ettermiddag. Illustrasjonsfoto: AP / Ted S. Warren / NTB Vis mer
Publisert

Det amerikanske flyselskapet Alaska Airlines har mandag rykket ut med en offisiell uttalelse etter en skremmende hendelse om bord et av deres fly søndag ettermiddag.

Ifølge flere internasjonale medier skal en av selskapets piloter ha forsøkt å slå av flymotoren under en flyging fra Everett i Washington til San Francisco i California.

Piloten satt ikke selv bak spakene, men var passasjer i cockpit da han plutselig skal ha forsøkt å ta kontroll over flyet ved hjelp av et brannslukkingsapparat.

Det skriver CNBC og ABC News, som oppgir at flyet, operert av Alaska Airlines' datterselskap Horizon Air, måtte omdirigeres til Portland.

STYRTER: Et overvåkningskamera fanget flystyrten i Guangxi, Kina 21. mars 2022 Vis mer

- Vedkommende som satt i klappsetet forsøkte uten hell å forstyrre driften av motorene. Horizon-kapteinen og styrmann reagerte raskt slik at motorkraften ikke gikk tapt, og mannskapet sikret flyet uten videre uhell, sier selskapet i uttalelsen.

Et lydopptak fra cockpit skal også ha fanget den ubehagelige hendelsen.

« … Vi har kontroll på mannen som forsøkte å slå av motoren. Det høres ikke ut som om han skaper uro bak i flyet nå. Vi ber om politiassistanse så raskt vi lander og er parkert».

Den mistenkte piloten ble pågrepet like etter landing og er nå siktet for drapsforsøk på 83 passasjerer. Både FBI og lokale politimyndigheter etterforsker saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer