SAS:

Pilotforening freser etter avlysninger

1700 SAS-flyginger er innstilt i høst. Svensk Pilotförening mener SAS legger skylda på pilotene.

STREIK: Reiselivsjournalist Odd Roar Lange mener både ledelsen og pilotene må ta ansvar for SAS-streiken. Vis mer
Publisert

At det er dårlig stemning mellom pilotene og SAS etterlot sommerens omfattende streik seg liten tvil om. Selv om partene omsider kom til enighet om en tariffavtale på tampen av sommeren, er det fortsatt ikke rosenrødt i flyselskapet.

Refser ledelsen

Forrige uke ble det kjent at selskapet innstiller 1700 turer i høst, og SAS oppgir at dette skyldes ettervirkninger av streiken og forsinkede flyleveranser. Denne forklaringen er ikke Svensk Pilotförening spesielt begeistret for.

«Nå igjen? I dag kom nyheter i media om at SAS igjen planlegger å innstille et stort antall flyginger. I sommer valgte man å innstille over 4000 flyginger, noe som påvirket nesten en kvart million reisende, og nå skal man innstille 1700 flyginger til i september og oktober. Mange lurer på hva SAS driver med», starter et rasende Facebook-innlegg på foreningens side.

De skriver blant annet at ikke engang administrerende direktør Anko van der Werff kunne svare på hvorfor under personalmøte torsdag, og at han påsto at han ikke kjente til innstillingene.

«I sommer skyldte SAS på diverse årsaker som alle påstås å være utenom selskapets kontroll. Nå skylder man på at det er en følge av pilotenes streik. Akkurat som tidligere har SAS' informasjonsavdeling vanskelig for å forholde seg til sannheten og ser i stedet etter syndebukker for å skjule på selskapets egentlige problem», lyder den brutale tiraden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer