Pilotstudent: - Må tåle mye

Gjennomsnittslønna for flygere er høy, men for nyutdannede er situasjonen ofte både usikker og utfordrende.

DRØMMER OM Å BLI PILOT: Flygerstudent Birk William Hynne drømmer om å bli pilot. For å oppnå den drømmen er han forberedt på å finne seg i mye. Foto: Bjørn Sveen / Dagbladet
DRØMMER OM Å BLI PILOT: Flygerstudent Birk William Hynne drømmer om å bli pilot. For å oppnå den drømmen er han forberedt på å finne seg i mye. Foto: Bjørn Sveen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Denne uka kan Faktisk.no framlegge tall som viser at gjennomsnittslønna for ferske flygere er lavere enn for nyutdannede sykepleiere.

Pilotjobb har i årevis vært synonymt med høy lønn, og troner fortsatt høyt på SSBs liste over yrker med høy gjennomsnittsinntekt.

Å nå denne gjennomsnittslønna er imidlertid ikke bare enkelt. Det å få jobb i et av de store flyselskapene kan være en årelang prosess, selv etter endt utdanning.

Usikker framtid

Birk William Hynne, fra Grue i Solør, har lenge drømt om å bli flyger, og studerer nå til å bli nettopp det ved Universitetet i Tromsø.

At det er en drøm som kan by på frustrasjoner, er noe pilotstudenten er smertelig klar over:

- Det er liksom sånn den bransjen er. Er du fersk styrmann, så må du tåle mye, forteller Hynne.

32-åringen er fortrolig med at det å være nyutdannet flyger kan koste både økonomisk og i praktiske hensyn.

- Man må være forberedt på å starte med lav lønn, og får som regel hjemmebase der det er behov, slik at man må være forberedt på å enten flytte til den andre siden av landet, eller ha lang pendlevei, sier Hynne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer