Prisveksten i Storbritannia

Pizza-trøbbel

Italienske restauranter i Storbritannia melder overgang til tomatfrie pizzaer som følge av de ekstreme prisøkningene.

DROPPER SENTRAL INGREDIENS: Mange restauranter velger nå å kutte tomater fra menyen, etter en svimlende prisvekst, ifølge en fagforeningsleder The Guardian har snakket med. Foto: Shutterstock
DROPPER SENTRAL INGREDIENS: Mange restauranter velger nå å kutte tomater fra menyen, etter en svimlende prisvekst, ifølge en fagforeningsleder The Guardian har snakket med. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

- Jeg ser ikke lys i enden av tunnelen, sier Enzo Oliveri, lederen for FIC, en fagorganisasjon for italienske kokker i Storbritannia, ifølge The Guardian.

Den skyhøye prisveksten i landet har allerede utløst en levekostnadskrise.

Nå truer den også livsgrunnlaget til italienske restauranter, skriver avisa.

Særlig prisen på en sentral ingrediens i det italienske kjøkkenet, nemlig tomaten, har skutt i været.

Ifølge FIC koster en klase tomater nå fem ganger mer enn det gjorde for ett år siden, mens tomater på boks koster det dobbelte.

- Mangel overalt

Den britiske regjeringen peker på krevende værforhold i Sør-Europa og Nord-Afrika, i tillegg til at høye strømpriser begrenser drivhusproduksjon av grønnsaker i Storbritannia og Nederland, ifølge The Guardian.

Mange italienske restauranter kommer til å gå konkurs, advarer Oliveri. Han forklarer overfor avisa at medlemmene deres vanligvis kjøper tomatene sine fra Italia, Spania eller Marokko.

- Men siden det er mangel overalt, kommer det heller ikke tomater fra noen av de stedene, sier fagforeningslederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.