- Jeg ser ikke lys i enden av tunnelen, sier Enzo Oliveri, lederen for FIC, en fagorganisasjon for italienske kokker i Storbritannia, ifølge The Guardian.
Den skyhøye prisveksten i landet har allerede utløst en levekostnadskrise.
Nå truer den også livsgrunnlaget til italienske restauranter, skriver avisa.
Særlig prisen på en sentral ingrediens i det italienske kjøkkenet, nemlig tomaten, har skutt i været.
Ifølge FIC koster en klase tomater nå fem ganger mer enn det gjorde for ett år siden, mens tomater på boks koster det dobbelte.
- Mangel overalt
Den britiske regjeringen peker på krevende værforhold i Sør-Europa og Nord-Afrika, i tillegg til at høye strømpriser begrenser drivhusproduksjon av grønnsaker i Storbritannia og Nederland, ifølge The Guardian.
Mange italienske restauranter kommer til å gå konkurs, advarer Oliveri. Han forklarer overfor avisa at medlemmene deres vanligvis kjøper tomatene sine fra Italia, Spania eller Marokko.
- Men siden det er mangel overalt, kommer det heller ikke tomater fra noen av de stedene, sier fagforeningslederen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger