Vladimir Putin

- Planlegger å delta på toppmøte

Russlands president, Vladimir Putin, planlegger å delta på G20-møtet i Indonesia seinere i år, hevder ambassadør.

- REISER: Ifølge den russiske ambassdøren i Indonesia vil Vladimir Putin delta på G20-møtet i Indonesia. Foto: Mikhail Klimentyev / AP / NTB
- REISER: Ifølge den russiske ambassdøren i Indonesia vil Vladimir Putin delta på G20-møtet i Indonesia. Foto: Mikhail Klimentyev / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Russlands president Vladimir Putin har til hensikt å delta på et G20-toppmøte som arrangeres av Indonesia seinere i år.

Det sier Russlands ambassadør, Lyudmila Vorobieva ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Flere av G20-medlemmene, inkludert USA, skal ifølge nyhetsbyrået tidligere ha ønsket å ekskludere Russland fra gruppa etter invasjonen av Ukraina.

Kreml anklager USA for å legge press på andre land angående Russlands medlemskapet, men at noen av statene holder seg til sine synspunkter.

Russerne støttes av Kina

Ifølge nyhetsbyrået AFP støtter Kina russernes deltakelse på møtet.

Talsperson for det kinesiske utenriksdepartementet, Wang Wenbin, sa på en presseknferanse at ingen G20-medlemmer har rett til å fjerne noen lands medlemskap.

- G20 er hovedforumet for internasjonalt økonomisk samarbeid, og samler verdens store økonomier. Russland er et viktig medlem, og ingen medlemmer har rett til å fjerne noe lands medlemskap, sa Wenbin.

- Ikke «business as usual»

Tirsdag ble USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, Jake Sullivan, spurt om hva han tenkte rundt det kommende toppmøtet. Han tviler på at Russland kan beholde sin posisjon i det internasjonale samfunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer