Riksmekleren:

- Planlegger møte med partene

Riksmekleren opplyser til Børsen at det planlegges for et mulig møte med NHO og NFO torsdag. NFO-lederen bekrefter opplysningene.

Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært stor brudulje og flere vendinger i flyteknikernes streik mot arbeidsgiverorganisasjonen NHO Luftfart.

Tidligere onsdag ble det klart at partene på ny hadde tatt kontakt med Riksmekleren.

Overfor Børsen opplyser mekler Carl Petter Martinsen at det er planlagt et møte med partene i flytekniker-streiken i Oslo torsdag.

- Jeg skal til Oslo i dag for å ha et møte med partene. Om det blir gjennomført, er per nå litt usikkert. Jeg håper at partene kan stille i dag.

I en sms til Børsen skriver leder i Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO), Jan Skogseth, at de så lenge de blir fristilt fra sine daglige arbeidsoppgaver stiller med et eget utvalg.

Overfor Børsen opplyser Riksmekleren at partene skal møtes klokken 15.

Ønsker løsning

- Hva håper dere å oppnå i det eventuelle møtet?

- Jeg forholder meg til at det er en konflikt og et brudd. Jeg har som primært ønske, sammen med partene, å få til en løsning. Det er mitt anliggende.

NHO Luftfart bekrefter møtet overfor Børsen.

- Vi kan bekrefte at NHO Luftfart stiller med sin delegasjon, og vi ser fram til å komme inn i reelle forhandlinger, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til Børsen.

- Har dere troa på at en løsning kan komme på plass i overkuelig framtid?

- Det er for tidlig å si, sier Lothe.

Riksmekleren forteller at initiativet til møtet kom fra ham.

- Vi får bare se hvordan dette forløper seg. Det er en høyst uviss situasjon, og ingen signaler om at en løsning er like rundt hjørnet slik situasjonen står nå.

Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) har tatt ut 106 flyteknikere i streik, noe som allerede har ført til flere titalls kanselleringer av flygninger hos Norwegian og Widerøe.

Tvungen lønnsnemd

Som svar på dette har NHO Luftfart varslet en lockout fra søndag av. Dersom dette blir en realitet, vil 421 flyteknikere bli tvunget til å stanse arbeidet.

NHO har sagt at de gjør dette for å tvinge NFO til forhandlingsbordet.

20 flyteknikere fra Babcock, som drifter luftambulanseflyene, blir rammet av en eventuell lockout. Dette vil trolig gå ut over liv og helse, noe som vil føre til at streiken raskt blir avsluttet gjennom tvungen lønnsnemnd.

Artikkelen oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer