Krigen i Ukraina

Planlegger sanksjoner mot Putins døtre

Flere medier melder om at EU planlegger sanksjoner mot den russiske presidentens døtre.

KAN BLI SANKSJONERT: Vladimir Putins døtre, Mariya Vorontsova og Katerina Tikhonova, kan føye seg inn i rekken av profilerte russere som blir sanksjonert.
KAN BLI SANKSJONERT: Vladimir Putins døtre, Mariya Vorontsova og Katerina Tikhonova, kan føye seg inn i rekken av profilerte russere som blir sanksjonert. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU har foreslått å komme med sanksjoner mot to av Vladimir Putins døtre.

Det sier diplomater som skal være kjent med planen til Wall Street Journal.

EUs medlemsland må fortsatt godkjenne sanksjonene, som vil føye seg inn i rekken av sanksjoner mot profilerte russere.

Ifølge Bloomberg skal det være snakk om Katerina Tikhonova (34) og Mariya Vorontsova (36) som EU vil innføre sanksjoner mot.

Et liv i hemmelighet

Helt siden Putin ble president i 2000, for deretter å bli landets statsminister, så president igjen - har han holdt tett om sitt eget privatliv.

Da Dagbladet snakket med førsteamanuensis ved Luftkrigsskolen og ekspert på sovjetisk historie om presidentens familieliv i slutten av februar, fortalte Haga at man bare kan spekulere i hvorfor Putin har skjermet familien.

GASS: Russlands statsleder Vladimir Putin krever at all russisk gass skal handles med rubler. Men hvorfor gjør han det? Vis mer

Eksperten tror likevel at presidenten er opptatt av å bli framstilt på en bestemt måte.

- Han virker opptatt av å bare vise fram statsmannen. I den grad han viser seg som privatperson, så er det jo en machomann på fisketur og ridetur, sa Haga den gang.

Døtre av ekskona

Døtrene kommer fra Putins tidligere ekteskap med Ljudmila Putina.

Presidenten og Ljudmila var gift i nærmere 30 år, men gikk hver til sitt i 2013. Selv om forholdet dem imellom ikke alltid har vært på topp, skal de likevel ha samarbeidet om barneoppdragelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer