Platou-familien selger luksuseiendom: - Vemodig

Vært i familiens eie siden 1993.

KOSTER 30 MILLIONER: To døgn etter at denne eiendommen ble lagt ut for salg, har allerede ti interessenter bedt om varsling på bud. Foto: Stein Olsen
KOSTER 30 MILLIONER: To døgn etter at denne eiendommen ble lagt ut for salg, har allerede ti interessenter bedt om varsling på bud. Foto: Stein Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Eier synes det er litt vemodig å selge, men er klar for et nytt kapittel i livet, sier eiendomsmegler Gustav Sædberg hos Privatmegleren Sædberg og Lian i Kristiansand til Børsen.

Han har fått i oppdrag å selge en av Norges dyreste fritidsboliger på det åpne markedet. Prakteiendommen, som er lokalisert på Steinsøya i Gamle Hellesund kommune, har en prisantydning på 30 millioner kroner.

30 MILLIONER: To døgn etter at denne eiendommen ble lagt ut for salg, hadde allerede ti interessenter bedt om varsling på bud. Foto: Stein Olsen
30 MILLIONER: To døgn etter at denne eiendommen ble lagt ut for salg, hadde allerede ti interessenter bedt om varsling på bud. Foto: Stein Olsen Vis mer
VED SJØEN: En må forvente å punge ut flere titalls millioner kroner for denne utsikten. Foto: Stein Olsen
VED SJØEN: En må forvente å punge ut flere titalls millioner kroner for denne utsikten. Foto: Stein Olsen Vis mer

- Dette er en sjelden perle på Sørlandet, ved attraktive Blindleia. Den har brygge og sandstrand på to sider av øya, i tillegg til stor bygningsmasse som er renovert, og godt tatt vare på. I tillegg har man en hage, hvor man er selvforsynt med frukt, bær og grønnsaker. På toppen av det - en fantastisk havutsikt.

- Ingen mangler, altså?

- He-he, hadde eiendommen hatt bilvei, ville prisen vært langt høyere.

SATSER PÅ SALG: Eiendomsmegler Gustav Sædberg forklarer at eierne satser på et salg i løpet av året. Foto: Stein Olsen
SATSER PÅ SALG: Eiendomsmegler Gustav Sædberg forklarer at eierne satser på et salg i løpet av året. Foto: Stein Olsen Vis mer
FIRE SOVEROM: Nåværende eier skal ha brukt betydelige summer på oppgradering. Foto: Stein Olsen
FIRE SOVEROM: Nåværende eier skal ha brukt betydelige summer på oppgradering. Foto: Stein Olsen Vis mer

Derfor selger eier

Ifølge Dagens Næringsliv, som først omtalte salget, er det den mediesky Platou-familien som eier eiendommen. Arkitekt John Stoud Platou (80) står oppført som selger.

- Hva er bakgrunnen for salget?

- Det dreier seg om alderdom, og så har selger fire barn som av ulike årsaker ikke vil eller kan overta. Det er en normal løsning, og de er klare for å gjennomføre et salg i år, sier Sædberg til Børsen.

- Aldri opplevd liknende

Mange nordmenn er villig til å punge ut betydelige summer for hyttedrømmen langs sjøen. Sædberg opplyser at han nylig solgte to fritidseiendommer, henholdsvis til ti og 14 millioner kroner, der begge gikk over prisantydning.

- Det sender tydelige signaler. Jeg har jobbet med dette i 30 år, og har aldri før opplevd så stor interesse som det er nå i dette dyreste prissegmentet.

- Eiendommen på Steinsøya la vi ut på lørdag, og har allerede 21 000 visninger på Finn. Ti interessenter har også bedt om varsling på bud.

- Eventyr for vår familie

Fordelt over 66 mål består tomta av nær en kilometer strandlinje, et totalrenovert hovedhus, stabbur, anneks og en større låvebygning. Megler opplyser at nåværende eier kjøpte eiendommen i 1993 til i underkant av 2,5 millioner kroner. Siden den gang er det gjort betydelige oppgraderinger.

- Den gang var det nærmest falleferdig, så både tomt og hage har blitt betydelig påkostet.

FUGLEPERSPEKTIV: Eiendommen har over 66 mål eiertomt og cirka 950 meter strandlinje. Foto: Stein Olsen
FUGLEPERSPEKTIV: Eiendommen har over 66 mål eiertomt og cirka 950 meter strandlinje. Foto: Stein Olsen Vis mer
- SELVFORSYNT: Ifølge megler er eiendommen betydelig oppgradert - blant annet med egen grønnsakshage. Foto: Stein Olsen
- SELVFORSYNT: Ifølge megler er eiendommen betydelig oppgradert - blant annet med egen grønnsakshage. Foto: Stein Olsen Vis mer

I en e-post til DN skriver eieren John Stoud Platou at «jeg føler først og fremst en stor takknemlighet for at min kone og jeg har hatt gleden av å restaurere dette småbruket sammen. Vi har ønsket å bevare stedets karakter og har satt veldig stor pris på samarbeidet med dyktige lokale fagfolk. Tiden her har vært et eventyr for vår familie».

Han er sønn av Frithjof Stoud Platou - som sto bak firmaet F.S. Platou. Arkitektkontoret var en stund Norges største og oppførte tallrike større bygninger i Oslo, ifølge SNL.

Firmaet Platou arkitekter a/s, ledet av sønnen John Stoud Platou, har seinere blant annet bygd Norconsults hus (1981 og 1986) og Sheraton Hotel (1985), ifølge SNL.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer