Paradisøy i krise:

Plutselig skjøt smitten fart

Nye regler fra myndighetene skal ha ført til stor økning i smitte for lokalbefolkningen på idylliske Lakkadivene.

STORT SMITTEUTBRUDD: Fram til januar 2021 hadde øygruppen Lakshadweep null tilfeller av corona: Foto: Nilaf / Shutterstock / NTB
STORT SMITTEUTBRUDD: Fram til januar 2021 hadde øygruppen Lakshadweep null tilfeller av corona: Foto: Nilaf / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det er trøbbel i paradis for innbyggerne på idylliske Lakkadivene. Øygruppen også kjent som Lakshadweep, er en indisk øygruppe og et unionsterritorium, bestående av 36 øyer i Det indiske hav.

Paradiset har ti bebodde øyer med rundt 64 000 innbyggere. Med sitt asurblå hav, kritthvite strender og grønne palmetrær framstår paradiset som nesten uberørt, og fram til januar 2021 kunne de skryte av å ikke ha ett eneste tilfelle av corona.

Dette endret seg drastisk på kort tid, og nå frykter lokalbefolkningen en videre økning. De hevder smitteutviklingen skyldes nye regler fra myndighetene og sier det startet allerede dagen hvor den nye regjeringsutnevnte statsministeren, Praful Khoda Patel, ankom øya med charterfly, ifølge The Guardian.

Drastisk økning

Til stor frustrasjon for innbyggerne, skal Patel ha ignorert de offentlige karantenereglene som alle var pålagt. Han er leder i det regjerende Bharatiya Janata-partiet (BJP), og ble utnevnt til å lede Lakshadweep av sin langvarige allierte, statsminister Narendra Modi.

Patel skal ha vært på vei til sin offisielle residens da han så en plakat med et slagord mot Indias nye kontroversielle statsborgerskapslov. 96 prosent av innbyggerne på Lakkadivene er muslimer, noe den nye loven i India blir anklaget for å diskriminere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer