Pokerproff selger: - Kan ta tid

Felix Stephensen kan sikre en gevinst på 7,5 millioner på tre år.

KAN FÅ SOLID GEVINST: Den profesjonelle pokerspilleren Felix Stephensen og kona selger leiligheten i dette bygget like ved Frognerparken i Oslo. Foto: BA Boligfoto
KAN FÅ SOLID GEVINST: Den profesjonelle pokerspilleren Felix Stephensen og kona selger leiligheten i dette bygget like ved Frognerparken i Oslo. Foto: BA Boligfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2019 gikk Norges mest kjente pokerspiller, Felix Stephensen (32), «all in» og sikret seg en eksklusiv og splitter ny villaleilighet i Oslo.

Den arkitekttegnede eiendommen, som ligger rett ved Vigelandsparken, kostet den gang 22 millioner kroner. Det kan vise seg å ha vært en svært god investering. Tre år seinere er prisantydningen satt til 29,5 millioner kroner.

- Dette er en veldig eksklusiv leilighet som ligger meget godt og skjermet til rett bak Frognerparken. Den tikker av alle viktige bokser for en smart byleilighet, sier eiendomsmegler Mick Heiskel Rødsten til Børsen.

SOLID GEVINST: Felix Stephensen kom på andreplass i verdensmesterskapet i poker, World Series of Poker Main Event i Las Vegas i november 2014. Reuters / NTB
SOLID GEVINST: Felix Stephensen kom på andreplass i verdensmesterskapet i poker, World Series of Poker Main Event i Las Vegas i november 2014. Reuters / NTB Vis mer

Derfor selger paret

Leiligheten inneholder blant annet kjøkken, stue, kontor, to bad, walk-in closet og tre soverom - med utganger til balkong. Dette fordeles over 194 kvadratmeter.

- Når du kommer opp i denne prisklassen, med disse fasilitetene, er målgruppen i all hovedsak voksne par. Vi utelukker likevel ikke andre kjøpere, da området er ganske barnevennlig. Vi har allerede hatt noen privatvisninger, så får vi se hvordan det går, fortsetter Rødsten.

FØRSTE TIL Å VRI OM NØKKELEN: Felix Stephensen sikret seg denne leiligheten da den sto nyoppført i 2019. Foto: BA Boligfoto
FØRSTE TIL Å VRI OM NØKKELEN: Felix Stephensen sikret seg denne leiligheten da den sto nyoppført i 2019. Foto: BA Boligfoto Vis mer

Både Stephensen og kona står oppført som selgere. Førstnevnte har tjent store summer på poker - blant annet da han sikret seg en andreplass i et verdensmesterskap i Las Vegas i 2014. Den gang innkasserte pokerstjerna en premiesum på om lag 35 millioner kroner.

- Hva er bakgrunnen for at leiligheten selges?

- Det er fordi selgerne er forholdsvis unge, og ønsker seg til en enebolig eller et hus med hage. De har trivdes ekstremt godt, men på nåværende tidspunkt i livet er drømmen altså et hus.

KAN SLÅ PRISREKORD I USA: Det er ikke bare utsikten fra leiligheten som er svimlende. Foto/video: Serhant Studios Vis mer

- Kan ta litt tid

Ifølge offentlige registre gikk pokerproffen og kona til innkjøp av en fritidsbolig i Stavern i sommer. Her la de tolv millioner i potten. Nå starter altså jakten på en familiebolig.

- Forventer dere en rask handel?

- Selv om det er spente tider i markedet, kan det gå fort. Vi utelukker imidlertid ikke at et objekt som dette - i denne prisklassen - også kan ta litt tid å selge.

Tall fra skattelistene viser at Stephensen hadde 18,6 millioner kroner i formue i 2020. Han står videre oppført med en inntekt på nær én million kroner.

Ifølge Pokerpodden var Stephensen den nordmannen med mest innspilte penger i turneringspoker fram til juli i år. Da vant Espen Jørstad poker-VM i Las Vegas og tok med seg en gevinst på over 100 millioner kroner, ifølge NTB.

I april fortalte Stephensen i samme podkast at han hadde fått seg en «vanlig ni til fire-jobb», men at han fremdeles har poker som yrke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer