Nordea-ansatte siktet for grov korrupsjon:

Politiaksjon i Oslo: Bankansatte arrestert

Fem personer, blant dem to bankansatte, er arrestert etter en større politiaksjon i Oslo tirsdag morgen.

ARRESTERT: To Nordea-ansatte er blant de pågrepne etter en politiaksjon i Oslo tirsdag morgen. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB
ARRESTERT: To Nordea-ansatte er blant de pågrepne etter en politiaksjon i Oslo tirsdag morgen. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Litt over klokka 08.00 tirsdag morgen gikk sivilt politi til aksjon mot Nordeas hovedkontor i Norge på Majorstuen i Oslo.

Det melder VG.

- Vi har pågrepet fem personer som er siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til grov korrupsjon, sier politiadvokat Kristin Rusdal til VG.

To av de pågrepne er ansatte i Nordea. Det bekrefter banken selv overfor Børsen.

- Vi kan bekrefte at det har blitt foretatt arrestasjon av to ansatte i banken. Dette skjer på bakgrunn av forhold som er avdekket internt, og som har gjort at vi tidligere i år gikk til politianmeldelse av funnene, skriver Nordeas kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen i en epost til Børsen.

- Pågått over lengre tid

Politiadvokat Rusdal bekrefter overfor Børsen at pågripelsene er basert på en anmeldelse som kom fra Nordea i mars. De siktede er mistenkt for å være tilknyttet lånesøknader som er basert på forfalsket informasjon til banken.

- Det er en etterforskning som har pågått over lengre tid. Utover dette vil jeg ikke si noe mer om etterforskninga, sier hun.

Hun opplyser at de tre andre som er pågrepet ikke er tilknyttet Nordea, men vil ikke si noe om hva slags rolle de skal ha hatt i saken, eller hva slags relasjon de har til de Nordea-ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer