Atlantic Seafood

Politianmeldes etter konkursen: - Grove brudd

Borevisor har avdekket en rekke mulige straffbare forhold i fiskeforedlingsbedriften Atlantic Seafood, på toppen av forhold avdekket av Arbeids- og Mattilsynet. Eieren, som nå sitter varetektsfengslet, mener selv å ha driftet selskapet godt.

«UFORSVARLIG STYRING»: Atlantic Seafoods styre og ledelse politianmeldes etter konkursen. Her er forholdene på selskapets fryserom, midlertidig omgjort til kjølerom, fotografert under et uanmeldt tilsyn i fjor. Foto: Mattilsynet
«UFORSVARLIG STYRING»: Atlantic Seafoods styre og ledelse politianmeldes etter konkursen. Her er forholdene på selskapets fryserom, midlertidig omgjort til kjølerom, fotografert under et uanmeldt tilsyn i fjor. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert

«Det er vår generelle oppfatning at de oppgaver som tilfaller styret og daglig leder ikke på noe tidspunkt har vært tilfredsstillende ivaretatt».

Det skriver borevisor Oddvar Sandnes i en rapport om Atlantic Seafood, som i fjor høst ble slått konkurs.

Selskapets eier, Daniel Andersen (49), er nå varetektsfengslet på sjuende måned, siktet av politiet for medvirkning til merverdiavgiftsbedrageri på inntil åtte millioner kroner fra litauiske selskaper.

Han nekter straffskyld, og viser til at han ikke har hatt noen formelle roller i de involverte selskapene. Børsen kartla og avdekket hans virksomhet, gjennom Adversitus-nettverket, i 2019.

I borapporten trekkes det fram en rekke mulige straffbare forhold også i hans norske virksomhet, knyttet til regnskapsføring og rapportering.

Forholdene, som kan bryte både med aksjeloven, regnskapsloven, bokføringsloven og merverdiavgiftsloven, er anmeldt til politiet og Skatteetaten, opplyser bostyrer Jørund Knardal til Børsen.

Borevisoren omtaler dem som vesentlige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.