Politiet advarer: Risikerer ugyldig pass

Burger King i Sverige tilbyr gratis hamburgere i ny kampanje. Det kjeden ber om i retur, kan gi dramatiske konsekvenser for kundene.

Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har en rekke aktører fått smekk på pungen etter uheldige eller feilslåtte reklamekampanjer.

En som nå står i fare for å føye seg inn i rekka, er Burger King i Sverige. Ifølge Expressen lanserte hurtigmatgiganten nylig en sommerkampanje hvor man lokker med gratis hamburgere. Til gjengjeld bes gjestene om å ta med seg passet, slik at personalet får stemple det.

«Passet fungerer som et stempelkort - for hvert stempel i passet ditt gir vi deg en burger (...). Maks fem stempel per pass, og du kan bare hente én burger per dag», heter det i Burger Kings kampanje.

- Tar ikke ansvar

Tilbudet kan derimot koste mer enn det smaker. Expressen har vært i kontakt med svenske politimyndigheter som nå advarer om at man risikerer å sitte igjen med et ugyldig pass.

«(...) Det kan muligens føre til at innehaveren av passet ved reiser kan få problemer i forbindelse med grenseovergang til et annet land. Dette kan muligens betraktes som et brudd og dermed ugyldiggjøre passet», skriver svensk grensepoliti til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.