Kryptosvindel

Politiet advarer

To personer tapte millionbeløp i kryptosvindel.

ADVARER: Innlandet politidistrikt advarer mot personer eller tjenester som tilbyr å investere i kryptovaluta via sosiale medier. Foto: AFP / NTB
ADVARER: Innlandet politidistrikt advarer mot personer eller tjenester som tilbyr å investere i kryptovaluta via sosiale medier. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innlandet politidistrikt advarer mot personer eller tjenester som tilbyr å investere i kryptovaluta via sosiale medier. Det skriver politiet i en pressemelding.

Innlandet politidistrikt har mottatt to anmeldelser fra personer bosatt i deres distrikt som har tapt store beløp på investering i kryptovaluta via useriøse aktører, opplyser de. De to har tapt henholdsvis 1,8 millioner og 2,2 millioner kroner.

- Vårt viktigste råd er at man ikke investerer penger via lenker på e-post, Facebook eller andre sosiale medier, sier politiførstebetjent Knut Johannson Ødegaard.

De to personene som har anmeldt tapene, har trolig tapt sine investeringer for godt, skriver de.

- Tilbudet om å investere i kryptovaluta kan for eksempel starte med en Facebookannonse som lover god inntjening på investeringen. Deretter legger man igjen kontaktinformasjon og så blir man kontaktet på telefon av bedragerne. I øyeblikket man har overført penger har man mistet kontrollen over dem, skriver de.

Politiets råd:

• Vær interessert i hva familiemedlemmer foretar seg på nett og snakk om økonomi med dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer