Politiet: Ebay-sjefer sendte grisemaske til bloggere

En blodig grisemaske, sexannonser på nettet og levende kakerlakker. Det var litt av prisen et ektepar måtte betale for å skrive negativt om Ebay.

POST: Ekteparet i Massachusetts fikk, blant mye annet, en blodig grisemaske og boka «Surviving Loss of a Spouse» i posten. Nå er seks tidligere eBay-ansatte tiltalt for trakasseringen. Foto: EPA / CJ GUNTHER / NTB scanpix
POST: Ekteparet i Massachusetts fikk, blant mye annet, en blodig grisemaske og boka «Surviving Loss of a Spouse» i posten. Nå er seks tidligere eBay-ansatte tiltalt for trakasseringen. Foto: EPA / CJ GUNTHER / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seks tidligere ebay-ansatte, inkludert flere som hadde lederstillinger, ble mandag tiltalt for å ha trakassert et ektepar fra Natick i Massachusetts, skriver Washington Post.

Alle seks er også tiltalt for å ha forsøkt å påvirke et vitne.

Negativ omtale

De tiltalte er blant annet Ebays daværende direktør for trygghet og sikkerhet og eBays direktør for global fleksibilitet. Også flere av de andre skal ha hatt lederstillinger, og alle skal ha vært tilknyttet Ebays sikkerhetsavdeling.

Ifølge rettsdokumenter som ble lagt fram mandag skal Ebay-direktørene ha blitt irritert over at ekteparet fra Massachusetts ga netthandelgiganten negativ omtale på netthandelsiden de drev.

Det gjaldt både det de skrev, og de negative kommentarene som kom i kommentarfeltet under. De daværende toppsjefene i Ebay ble overbevist om at noen av de anonyme personene i kommentarfeltet, som inkluderte noen parodikontoer, samarbeidet med ekteparet som drev bloggen.

De seks i Ebay skal seg imellom ha sendt meldinger til hverandre der de skrev om nødvendigheten av å få stengt siden ned og «brenne den til grunnen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer