Idar Vollvik siktet

Politiet: Pakket om munnbind

Politiet mener den profilerte forretningsmannen har handlet med forsett.

PÅGREPET: Idar Vollvik ble pågrepet på vei til jobb tirsdag morgen, bekrefter politiet til Børsen. Bilder: NTB Scanpix / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Børsen): Politiet i Bergen mener at forretningsmannen Idar Vollvik har handlet med forsett når han skal ha kjøpt munnbind fra Kina som ikke er godkjent som medisinske munnbind.

Politiet startet etterforskningen mot Vollvik etter å ha mottatt et tips om saken. Han er siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr og tilhørende forskrifter. Politiet mener at Vollvik har pakket om esker med munnbind for å gi inntrykk av at de er sertifisert og godkjente.

Nekter straffskyld

- Vi mener at han har tilbudt medisinske munnbind gjennom Ludostore, og at disse munnbindene ikke har vært sertifiserte som munnbind. Etter vår oppfatning av saken har han handlet med forsett og vi mener at det har skjedd under skjerpende omstendigheter tatt i betraktning pandemisituasjonen vi befinner oss i, sier poitiadvokat Sigrid Sulland til Dagbladet.

GJORDE BESLAG: Politiet har blant annet tatt beslag i de omtalte munnbindene, samt telefoner og datamaskiner. Foto: Leif Stang.
GJORDE BESLAG: Politiet har blant annet tatt beslag i de omtalte munnbindene, samt telefoner og datamaskiner. Foto: Leif Stang. Vis mer

Idar Vollvik har sittet i mange timer lange avhør med politiet etter at han ble pågrepet på veg til jobb ved åttetida i dag. Hans forsvarer, advokat Einar Råen, sier at Vollvik har samarbeidet godt med politiet.

- Vollvik mener at det hele kan grunne i en misforståelse. Han nekter straffskyld og håper det snart skal bli mulig å komme hjem til sin familie. Han tar pågripelsen tungt, sier Råen.

Politiet gikk til aksjon tirsdag morgen ved et lagerlokale på Minde og et annet lagerlokale i Fana. I tillegg har de vært på Vollvik-familiens bopel.

- Har avhørt mange vitner

- Vi har tatt beslag i munnbind, elektronisk utstyr som telefoner og datamaskiner. I løpet av dagen har vi også avhørt mange vitner. Vi anså det som nødvendig å pågripe Vollvik av hensyn til faren for bevisforspillelse, forteller Sulland.

- Vi har opplysninger om at munnbindene er produsert i Kina, men jeg kan ikke nå si om produktene er gått via andre før det kom fram til Vollvik. Jeg vil heller ikke kommentere spørsmål om andre har fått status som siktet i denne saken, sier hun.

Vurderer vartektsfengsling

Politiet vil fortløpende vurdere om de skal framstille Idar Vollvik for varetektsfengsling.

- Det kan bli aktuelt med et avhør til i kveld eller onsdag morgen. Hvis vi etter dette finner at det ikke lenger er fare for bevisforspillelse, vil vi heller ikke ha behov for å holde ha i varetekt lenger, sier Sigrid Sulland.

Strafferammen i saken er to års ubetinget fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer