Idar Vollvik siktet

Politiet: Pakket om munnbind

Politiet mener den profilerte forretningsmannen har handlet med forsett.

PÅGREPET: Idar Vollvik ble pågrepet på vei til jobb tirsdag morgen, bekrefter politiet til Børsen. Bilder: NTB Scanpix / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Børsen): Politiet i Bergen mener at forretningsmannen Idar Vollvik har handlet med forsett når han skal ha kjøpt munnbind fra Kina som ikke er godkjent som medisinske munnbind.

Politiet startet etterforskningen mot Vollvik etter å ha mottatt et tips om saken. Han er siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr og tilhørende forskrifter. Politiet mener at Vollvik har pakket om esker med munnbind for å gi inntrykk av at de er sertifisert og godkjente.

Nekter straffskyld

- Vi mener at han har tilbudt medisinske munnbind gjennom Ludostore, og at disse munnbindene ikke har vært sertifiserte som munnbind. Etter vår oppfatning av saken har han handlet med forsett og vi mener at det har skjedd under skjerpende omstendigheter tatt i betraktning pandemisituasjonen vi befinner oss i, sier poitiadvokat Sigrid Sulland til Dagbladet.

Idar Vollvik har sittet i mange timer lange avhør med politiet etter at han ble pågrepet på veg til jobb ved åttetida i dag. Hans forsvarer, advokat Einar Råen, sier at Vollvik har samarbeidet godt med politiet.

- Vollvik mener at det hele kan grunne i en misforståelse. Han nekter straffskyld og håper det snart skal bli mulig å komme hjem til sin familie. Han tar pågripelsen tungt, sier Råen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.