Svenskehandel - lange køer på grensa:

Politiet snudde flere hundre biler

Politiet måtte ta grep da trafikken plutselig tok seg voldsomt opp.

MÅ SNU: Politiet har det siste døgnet snudd flere hundre biler som forsøkte å ta seg over grensa ved den gamle Svinesund-brua. Her avbildet i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB
MÅ SNU: Politiet har det siste døgnet snudd flere hundre biler som forsøkte å ta seg over grensa ved den gamle Svinesund-brua. Her avbildet i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

- Jevnt over har vi måtte snu rundt 50 prosent av trafikken på gamle Svinesund. Siste døgn har det imidlertid tatt seg voldsomt opp, og vi har snudd 411 biler der de reisende ikke har anledning til å benytte gamle Svinesund. Tallet for lovlige passeringer i samme tidsrom var 155, sier seksjonssjef Merete Beck i Øst politidistrikt i en pressemeldinger.

Det store antallet biler som har blitt bedt om å snu, har skapt køer for personer som lovlig kan benytte seg av grenseovergangen.

- Blant annet snakker vi om helsepersonell som jobber på sykehuset på Kalnes, i hjemmesykepleien og i andre samfunnskritiske funksjoner. Det er svært viktig for samfunnet at disse ikke blir stående i kø på gamle Svinesund, og vi ber derfor om at reisende som ikke tilhører unntaksgruppene benytter lovlige grenseoverganger, fortsetter Beck.

«Prøver seg»

Politiet tror mange av de reisende «prøver seg» på den gamle grenseovergangen nå køene er lange på E6.

- Det eneste de oppnår er å potensielt skape problemer for dem med viktig jobbærend i Norge, samt å havne bakerst i køen på den lovlige overgangen ved E6 når de blir snudd på gamle Svinesund, sier seksjonssjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer