Smittevern:

Politiet stengte treningssenter

For å bidra til mindre smitte i Askim ville Roddy Mcleod gi flere muligheten til å trene utendørs. Det ønsket verken politiet eller kommunen.

SPERREBÅND: Slik så det ut utenfor treningssenteret fredag. Foto: Freddie Larsen
SPERREBÅND: Slik så det ut utenfor treningssenteret fredag. Foto: Freddie Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har ikke fått svar på hvorfor de har satt opp sperrebåndet. Verken kommunen eller politiet har vist til noen forskrift som tilsier at vi ikke kan gjøre det.

Det sier Roddy Mcleod til Dagbladet, etter at politiet nylig sperret inne treningsutstyret han hadde satt fram utenfor treningssenteret sitt i Askim.

Til Smaalenene, som først omtalte hendelsen, sier Mcleod at han «drar seg i håret av frustrasjon».

Han hevder at utstyret som er brukt i treningsparken består av utstyr senteret hadde stående på lager, og at de ikke har flyttet treningssenteret utendørs.

Vil følge regelverket

Mcleod sier at han ikke har noen problemer med å følge regelverket, men forteller at treningsutstyret er blitt satt ut i beste mening.

- Det er ingen av oss som ønsker at det skal komme mye smitte, men hvis du ser på de kommunale treningsparkene, er ikke de stengt ned. Der er det masse folk, og smitten kan spre seg mye raskere. Hadde det vært mulig å trene her også, ville det ikke ha vært så mye trykk der, hevder han.

Utførte oppdrag

Oppdragsleder i Øst politidistrikt, Jo Rennemo Jellum, bekrefter til Dagbladet at politiet sperret av området torsdag ettermiddag.

- Vi fikk melding av en vekter som hadde vært der på vegne av kommunen ved 13.45-tida. Kommunen mente at aktiviteten som foregikk der, var et brudd på de lokale smittervernsforskriftene, og at patruljen på stedet påla de som trente der å avslutte aktiviteten. Da utstyret var stort og for tungt til å flytte på, ble det satt opp et sperrebånd for å synliggjøre at det ikke skulle foregå mer aktivitet på stedet.

Tydelig regelverk

Smaalenene har vært i kontakt med Indre Østfold kommune. De mener regelverket er klart og tydelig.

- Kommunen har gitt pålegg om å stenge utendørsaktiviteten i henhold til covid-19 forskriften, og politiet har fulgt opp saken. Utover det så er det politiet som kan uttale seg om saken, sier kommunikasjonssjef i Indre Østfold kommune Mimi Kopperud Slevigen til avisa.

Indre Østfold har flere utetreningsanlegg, blant annet en tuftepark i Mysen. Den er fortsatt åpen.

- Det er ikke pålegg om å stenge utendørsparker, men det er pålagt at treningssentre skal være stengt, og da kan de ikke flytte treningen utendørs. Det er regulert i kapittel 5A, paragraf 16b i covid-19-forskriften, sier Slevigen.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Indre Østfold kommune fredag, men kommunen har ikke besvart henvendelsene.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer