Mistenker at proffe hvitvaskere fikk corona-støtte

Politiet tror hvitvasking foregår i dette bygget

Mer enn 13 Nav-millioner i corona-støtte kan ha strømmet rett inn i et hvitvaskingsnettverk av seriekriminelle og næringsdrivende, kan Dagbladet avdekke.

GUDER OG SPØKELSER: Et selskap som var registrert i dette bygget fikk lønnskompensasjon for 51 ansatte. Nå mistenker politiet at penger fra Nav-svindel ble hvitvasket gjennom selskapet. Kirken, moskeen og hindu-templet i lokalet har ingenting med saken å gjøre. Foto: Henning Lillegård
GUDER OG SPØKELSER: Et selskap som var registrert i dette bygget fikk lønnskompensasjon for 51 ansatte. Nå mistenker politiet at penger fra Nav-svindel ble hvitvasket gjennom selskapet. Kirken, moskeen og hindu-templet i lokalet har ingenting med saken å gjøre. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Her nede i Romania tror alle nå at jeg er millionær, men jeg har aldri sett snurten av noen penger fra Nav, sier en 32 år gammel rumensk håndverker til Dagbladet.

Han drev tidligere et renholds- og håndverksfirma i Narvik. Firmaet fikk nesten 1,6 millioner kroner i corona-støtte for 51 ansatte. Dette til tross for at selskapet bare hadde én ansatt da coronakrisa traff Norge i mars - og ingen ansatte da firmaet gikk konkurs i oktober.

- 51? Haha!

Den 32 år gamle eieren av selskapet sier at han reiste hjem til Romania allerede i november 2019, og hevder at noen har misbrukt hans identitet. Dagbladet lyktes til slutt å nå 32-åringen på telefon hjemme i Romania.

Da Dagbladet forteller han at selskapet hans har fått corona-støtte for 51 ansatte, begynner han å le.

- 51? Haha. Vi har aldri vært mer enn fem, seks personer som har jobbet sammen. Jeg aner ikke hvem som har gjort dette her. Men jeg har hvert fall ikke fått noen corona-støtte, sier mannen, som sier han var i Romania da pandemien traff Norge.

- Jeg har hørt at det er mange som har opplevd det samme som meg. Som har fått bedriften sin kapret, påstår mannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.