Postnord risikerer å gå konkurs

Om ikke staten griper inn, kan Postnord gå konkurs. Det viser en hemmelig rapport bestilt av den svenske regjeringen.

TRENGER SUBSIDIR: I en hemmelig rappor5t kommer det fram at PostNord kommer til å trenge statlige subsidier som følge av nedgangen i brevsendinger.
TRENGER SUBSIDIR: I en hemmelig rappor5t kommer det fram at PostNord kommer til å trenge statlige subsidier som følge av nedgangen i brevsendinger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En hemmelig og til nå ukjent rapprt, som ble bestilt av den svenske regjeringen, viser at det dansk-svenske selskapet Postnord risikerer å gå konkurs om ikke staten griper inn.

Det skriver Dagens Nyheter, som har fått tilgang til rapporten.

I rapporten kommer det fram at Postnord kommer til å trenge statlige subsidier som følge av nedgangen i brevsendinger.

- Omstilling

Postnords økonomiske problemer er betydelig større enn hva som har kommet fram til nå, skriver Sveriges Radio.

Sveriges næringsminister Ibrahim Baylan mener imidlertid at situasjonen ikke er ille som det framstår i rapporten.

- Vi og selskapets ledelse jobber med å forsøke å omstille selskapet slik at det skal stå sterkt i framtiden, sier han til Sveriges Radio.

Ekstra kapital

Postnord har slitt i mange år. De siste tre årene har de tapt nær tre milliarder svenske kroner, og har vært på randen av konkurs før, skriver Dagens Næringsliv.

I 2017 fikk selskapet 2,2 milliarder kroner i ekstra kapital fra den svenske og danske stat. Næringsminister Baylan sier at det ikke er aktuelt å tilføre selskapet ytterligere rerssurser på nåværende tidspunkt.

Postnord har 30 000 medarbeidere i fem land. Selskapet opererer også i Norge, men leverer ikke brev.

- Saken vedrører således ikke PostNord i Norge, som primært driver med logistikk og netthandel, skriver PostNord Norges kommunikasjonsdirektør Ola A. Hagen i en epost til DN.

PAKKERAS: I PostNord sitt lokale i Haninge i Sverige utbrøt det kaos da lastepaller med pakker raste 21. desember. Ingen personer skal være skadd i hendelsen. Video: Pontus Altin Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer