PostNord-sjef fikk sparken

Anmeldes etter flaske-avsløring.

I HARDT VÆR: PostNord er i hardt vær i Danmark for tida. I dag fikk en sjef sparken etter et flaskefunn, mens framtredende politikere har mottatt et anonymt brev som vekker oppsikt. Bilen på bildet er fotografert i København i 2018, og har ingenting med saken å gjøre. Illustrasjonsfoto: Francis J Dean / REX / NTB Scanpix
I HARDT VÆR: PostNord er i hardt vær i Danmark for tida. I dag fikk en sjef sparken etter et flaskefunn, mens framtredende politikere har mottatt et anonymt brev som vekker oppsikt. Bilen på bildet er fotografert i København i 2018, og har ingenting med saken å gjøre. Illustrasjonsfoto: Francis J Dean / REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En PostNord-sjef i Danmark har fått sparken og politianmeldes etter at flere tusen flasker skal ha endt opp i hagen hans.

Flaskene var en del av et konkursbo, og ifølge selskapet skulle de doneres til et veldedig formål - rettere sagt et idrettslag som skulle tjene penger på panten, skriver Ekstra Bladet.

Flasker til 40 000 kroner

Ifølge avisa skal det dreie seg om verdier for rundt 30 000 danske kroner, nesten 40 000 norske kroner.

Ifølge avisa ble mannen observert ved en panteautomat med to sekker med tomflasker.

PostNord anser saken som et tyveri. Firmaet sier alt tyder på at han har handlet på egen hånd, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Ekstra Bladet har vært i kontakt med mannen, som benekter alt og hevder flaskene ikke har noe med PostNord å gjøre.

- Jeg synes politiet skal avgjøre hva som egentlig har skjedd i denne saken. Det er selvsagt ikke skjedd noe ulovlig, sier mannen.

Anonymt brev

PostNord er for tida i hardt vær i Danmark, etter at flere politikere mottok et anonymt brev med sterke anklager mot postfirmaet. Transportminister Benny Engelbrecht (S) varslet en ekstern undersøkelse av firmaet.

FIKK BREV: Transportminister i Danmark, Benny Engelbrecht, har mottatt et anonymt brev med anklager mot PostNord Danmark. Foto: Philip Davali / Reuters / Ritzau Scanpix / NTB Scanpix
FIKK BREV: Transportminister i Danmark, Benny Engelbrecht, har mottatt et anonymt brev med anklager mot PostNord Danmark. Foto: Philip Davali / Reuters / Ritzau Scanpix / NTB Scanpix Vis mer

Hovedsakelig handler anklagene om at PostNord sammenblander den statlige avtalen om håndtering av brev og pakker med PostNord Logistics, som utfører andre logistikkoppgaver, skriver Politiken.

Anklagene skal ifølge politikere være konkrete, og beskrives som formidlet av en person med innsideinformasjon.

PostNord Danmark avviser på sin side alle anklagene på det sterkeste.

- Det er snakk om absurde anklager i et anonymt brev, som er helt grunnløse, skriver administrerende direktør i PostNord Danmark, Peter Kjær Jensen, til Jyllands-Posten.

- Alle påstandene i brevet er feil, og er sendt anonymt av en person uten innsikt i de faktiske forhold. PostNord kan tilbakevise alle anklager i brevet, skriver han videre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer