Presidentens krokodiller terroriserer hovedstaden

- Dersom du går nær vannet, så spiser de deg.

KROKODILLEPROBLEM: Krokodillene til Elfenbenskystens avdøde president Félix Houphouët-Boigny skaper problemer. Noe av kimen til problemet er at lokalbefolkningen foret dem med levende kyllinger, på betaling fra turister, noe som gjorde at de vokste seg store og formerte seg. Denne krokodillen er ikke en av presidentens krokodiller, men holder like fullt til i Elfenbenskysten, 80 km øst for Abidjan. Foto: AFP PHOTO / KAMBOU SIA / NTB scanpix
KROKODILLEPROBLEM: Krokodillene til Elfenbenskystens avdøde president Félix Houphouët-Boigny skaper problemer. Noe av kimen til problemet er at lokalbefolkningen foret dem med levende kyllinger, på betaling fra turister, noe som gjorde at de vokste seg store og formerte seg. Denne krokodillen er ikke en av presidentens krokodiller, men holder like fullt til i Elfenbenskysten, 80 km øst for Abidjan. Foto: AFP PHOTO / KAMBOU SIA / NTB scanpix Vis mer
Publisert

De sies at de har en «hellig aura», men for innbyggerne i Yamoussoukro i Elfenbenskysten er den tidligere presidenten Félix Houphouët-Boignys krokodiller alt annet enn en velsignelse.

Fikk gave

Krokodillene var opprinnelig en gave fra Malis brutale diktator Moussa Traoré.

- Det var på en måte en sånn «det er sånn jeg håndterer mine fiender»-gest, sier en vestlig diplomat, skriver The Economist.

Lenge skapte ikke krokodillene noe stort problem for folk i det som under Houphouët-Boignys styre var landets politisk hovedstad.

Etter presidentens død i 1993 ble krokodillene holdt i sjakk med en sløv machete av en mann ved navn Dicko Toki, men han skal ha blitt dratt på sjøen av en av krokodillene i 2012, og siden har ingen sett ham.

Hver måned sørger myndighetene i Elfenbenskysten for at krokodillene får oksekjøtt, noe som skulle holde dem mette. Problemet er bare at en turister har betalt de lokale relativt store pengesummer for å se krokodillene spise levende kyllinger.

- Spiser deg

Dermed har de kunnet vokse og formere seg i så stor grad at de nå utgjør en trussel for lokalbefolkningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer