Krigen i Ukraina

Presidentrådgiver: - Angrepet var målrettet

Korntoppen og en av Ukrainas rikeste menn, Oleksiy Vadaturskyj, ble drept under et angrep natt til søndag, ifølge Reuters.

DREPT: Generaldirektør i det ukrainske korn-selskapet Nibulon, Oleksiyj Vadaturskyj, ble drept i hjemmet sitt søndag, ifølge Reuters. Foto: Nibulon
DREPT: Generaldirektør i det ukrainske korn-selskapet Nibulon, Oleksiyj Vadaturskyj, ble drept i hjemmet sitt søndag, ifølge Reuters. Foto: Nibulon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ukrainske byen Mykolajiv ble utsatt for harde angrep, og huset til Vadaturskyj ble truffet. 74-åringens kone, Raisa Vadaturska, døde også i angrepet.

Det meldte nyhetsbyrået Reuters søndag.

Nå kommer president Volodymyr Zelenskyjs rådgiver, Mykhailo Podoljak, med harde anklager mot russerne.

– Etter min mening var døden til Oleksiy Vadaturskyj ikke en ulykke, men et gjennomtenkt og organisert drap, skriver han på meldingstjenesten Telegram.

– Etterlater ingen tvil

Vadaturskyj var grunnlegger og eier av et av de største landbruksselskapene i Ukraina, Nibulon. De spesialiserer seg på produksjon og eksport av hvete, bygg og mais.

– Vadaturskyj var en av de største bøndene i landet, en nøkkelperson i regionen og en stor arbeidsgiver. At missilet ikke bare traff huset, men soverommet, etterlater ingen tvil om hvor det skulle treffe. Nok en gang: Vadaturskyj ble gjort til et spesifikt mål, fortsetter presidentrådgiveren på Telegram.

Videre skriver han at «russiske barbarer» fortsetter å gjennomføre en terrorkampanje, og at de prøver å skremme, destabilisere og bryte det ukrainske samfunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer