Fredrik Solvang:

Presseekspert raser: - Bør få følger

Mediekritiker Gunnar Bodahl-Johansen stiller spørsmål rundt programlederens posisjon, etter at han fikk påspandert luksuscruise av milliardær Christian Ringnes.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte NRK-profilens deltakelse på luksuscruiset.

Christian Ringnes og forloveden Lotte Birgitta Inger inviterte rundt 100 mennesker.

Flere har reagert på at Solvang takket ja til cruiset. Programlederen forteller selv at han ville vært gjest i bryllupet, som ble feiret på cruiseskipet.

Det skal ha vært grunnen til at han takket ja.

- De hadde billettene uansett, og hadde invitert hovedsakelig familie, slekt og en del venner. Så det var de samme menneskene som ville vært i bryllupet. Det er bakgrunnen. Jeg var der som ren privatperson, sa Solvang til avisa.

Kritisk til Solvang

Den profilerte mediekritikeren Gunnar Bodahl-Johansen mener det er kritikkverdig av Solvang å takke ja til luksuscruiset.

- Hvis han har blitt påspandert av Ringnes, så er det i strid med det som er en journalists ansvar. Det bør han absolutt ikke gjøre. Spesielt ikke når man har en sånn sentral posisjon som han har, sier han til Børsen.

Han legger til:

- Han er en maktperson, siden han leder Debatten og kan velge ut debattantene. Om Ringnes har deltatt i hans programmer eller ikke, er det uansett ikke bra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.