Alibaba-grunnlegger Jack Ma

Presses av Kina

Den planlagte børsnoteringen ble stanset bare uker etter at det som var Kinas rikeste mann kritiserte myndighetene. Nå gir han etter.

GIR ETTER: Alibaba-grunnlegger Jack Mas betalingsselskap gir etter for myndighetenes krav og styrer dermed igjen mot børsnotering. Foto: REUTERS/Charles Platiau, Reuters / NTB
GIR ETTER: Alibaba-grunnlegger Jack Mas betalingsselskap gir etter for myndighetenes krav og styrer dermed igjen mot børsnotering. Foto: REUTERS/Charles Platiau, Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Jack Ma er grunnlegger av Ant Group, som er Kinas største betalingsformidler med mer enn 730 millioner månedlige brukere i betalingstjenesten Alipay.

Han er også mannen bak netthandelgiganten Alibaba, som i helga ble ilagt en gigantbot på nesten 24 milliarder kroner for monopolvirksomhet.

Omstridt finanskjendis

Jack Ma er blitt en internasjonal forretningskjendis, og omstridt i eget hjemland.

Etter å ha utfordret kinesiske myndigheter i en tale i fjor høst, forsvant Ma på mystisk vis fra offentligheten i flere måneder før han dukket opp igjen i januar.

I den omstridte talen anklaget Ma kinesiske myndigheter for å legge hindringer i veien den teknologiske utviklingen, og han omtalte bankene i landet som gammeldagse pantelånere.

Nå snur han

En planlagt børsnotering i desember i fjor av Alibabas selskap for betalingstjenester, Ant Group, ble stanset mens Ma var forsvunnet fra offentligheten. Nyheten kom få dager før børsnoteringen skulle gjennomføres.

Noteringen lå an til å bli verdens største gjennom tidene med en verdi på over 300 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer