Krigen i Ukraina

- Presses

Stemningen mellom stormaktene beskrives som anspent.

LEDERE: Russlands president Vladimir Putin og Kinas president Xi Jinping møttes i Beijing 4. februar. Foto: Alexei Druzhinin/Kreml/NTB
LEDERE: Russlands president Vladimir Putin og Kinas president Xi Jinping møttes i Beijing 4. februar. Foto: Alexei Druzhinin/Kreml/NTB Vis mer
Publisert

Til tross for krigen i Ukraina har Kina fortsatt sitt samarbeid med Russland.

Men det har bydd på problemer for stormakten.

Ifølge en artikkel i Washington Post skal det være misnøye både fra russisk side, og fra Vesten med hvordan Kina opptrer.

Til avisa hevder en representant i de amerikanske myndighetene at president Xi Jinping har bedt sine folk om å hjelpe Russland økonomisk, men uten å bryte med noen av sanksjonene som Vesten har innført mot Russland etter invasjonen av Ukraina 24. februar.

- Kina prøver offentlig å signalisere nøytralitet, og samtidig ikke bli skadet økonomisk. Men det har vist seg vanskelig å greie begge deler samtidig, sier den amerikanske representanten til Washington Post.

- Strekker seg langt

Kina har offentlig tatt til orde for at krigen må ta slutt, men ikke blitt med på sanksjonene som Vesten har innført.

- I lang tid har Kina og Russland opprettholdt et normalt samarbeid innenfor økonomi, handel og energi. Problemet er ikke at man ønsker å omgå sanksjonene, men den normale handelen mellom landene har blitt unødvendig skadet, sier talsmann for den kinesiske ambassaden i Washington, Liu Pengyu, til Washington Post.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer