Presset øker:
- Sprengstoff

Det er økende press mot Jens Stoltenbergs kandidatur som sjef for Norges Bank. Frp advarer om at saken er «politisk sprengstoff». Rødt mener Stoltenberg er i en posisjon få er forunt.

FLERE ER KRITISKE: De tette båndene til Ap og norsk politikk blir av flere trukket fram som en hinder for at Jens Stoltenberg bør få jobben som ny sentralbansksjef. Her er Jonas Gahr Støre (t.h.) avbildet med Gro Harlem Brundtland og Jens Stoltenberg under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB
FLERE ER KRITISKE: De tette båndene til Ap og norsk politikk blir av flere trukket fram som en hinder for at Jens Stoltenberg bør få jobben som ny sentralbansksjef. Her er Jonas Gahr Støre (t.h.) avbildet med Gro Harlem Brundtland og Jens Stoltenberg under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- Han burde ha trukket seg for lengst.

Det er den klare beskjeden fra Frps finanspolitiker Roy Steffensen.

Advarslene mot å utnevne Jens Stoltenberg har den siste tida strømmet på.

Også Rødts finanspolitiske talsperson, Marie Sneve Martinussen, som for øvrig understreker at Rødt på generelt grunnlag ikke er imot at en tidligere politiker kan bli sentralbanksjef, mener det er noe helt særegent ved akkurat Jens Stoltenberg.

- Ikke alle forunt

- Hvis noen skal kunne kalles å være «øverste klasse» i norsk politikk, så er vel Stoltenberg leder av den gjengen, sier Sneve Martinussen til Børsen.

Hun understreker at skepsisen mot Stoltenberg som eventuell leder av sentralbanken har sammenheng med hans særegne rolle som maktspiller i norsk politikk, og viser til at Stoltenberg ikke bare har hatt mektige stillinger selv, men også har hatt mye å si for andres karriere.

Eksempelvis statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

I tillegg trekker hun fram de siste dagenes avsløringer om et privat middagsselskap der oljefondssjef Nicolai Tangen deltok, og om samtaler med avtroppende sentralbanksjef Øystein Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer