Eiendom Norge:

Presset øker: - Maks uheldig

Eiendom Norge-sjefen mener storstreiken ikke kunne kommet på et mer uheldig tidspunkt - og drar paralleller til finanskrisen.

TØFFE TIDER: Byggebransjen er under hardt press. Prisene på materialer har skutt i været, nyboligsalget har stupt, og nå rammes bransjen av storstreik. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TØFFE TIDER: Byggebransjen er under hardt press. Prisene på materialer har skutt i været, nyboligsalget har stupt, og nå rammes bransjen av storstreik. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- For øyeblikket er boligproduksjonen på full fart nedover. Et uttak av ansatte hos entreprenører og så videre, vil bare bidra til å dra ned produksjonen ytterligere.

- Timingen er maks uheldig, konstaterer administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Norsk boligbyggemarked er i disse dager under et ekstremt press med både massepermitteringer- og oppsigelser. Salget av nye boliger stuper, og den lave igangsettingen er som en kraftig hodepine for bransjen.

- Bekymret

Uroen ble ikke mindre etter at storstreiken brøt ut søndag kveld. Minst 25 000 fagorganiserte - blant dem ansatte i byggebransjen - la ned arbeidet fra og med mandag.

- Vi har ikke hatt så lavt nyboligsalg siden finanskrisen. Sånn sett kunne ikke denne streiken ha kommet på et mer uheldig tidspunkt for boligmarkedet, fortsetter Lauridsen.

- Er du bekymret?

- Jeg er bekymret når det blir uttak innenfor bedrifter som driver med boligproduksjon, sier Eiendom Norge-sjefen og utdyper:

- Dersom streiken blir omfattende og langvarig, vil virkningen være en engangsutsettelse i boligproduksjon som i praksis ikke vil bli tatt igjen. Forsinkelse i leveranser gjør at det kommer færre nye boliger ut på markedet. Dette vil igjen kunne gi en priskonsekvens i et boligmarked som tørster etter nye boliger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer