Anken avvist

Princess-arving får millionerstatning

Anken er forkastet og Princess-arving Hanne Madsen er dermed tilkjent millionerstatning for ulovlig bygging i strandsonen.

ERSTATTES: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Der bygget hun både tennisbane og underjordisk tunnel, uten tillatelse. Nå må utbyggeren erstatte tapet som følge av at anlegget måtte rives. Foto: Google Maps
ERSTATTES: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Der bygget hun både tennisbane og underjordisk tunnel, uten tillatelse. Nå må utbyggeren erstatte tapet som følge av at anlegget måtte rives. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Madsen ble i fjor sommer dømt til 45 dagers fengsel for å ha bygget en tennisbane og underjordisk tunnel uten tillatelse i strandsonen på sin egen eiendom på Hesnes i Grimstad. Det skjedde etter at Høyesterett skjerpet straffene, etter behandling i to tidligere rettsinstanser.

Hanne Madsen har hele tiden hevdet at hun ikke ble informert om at arbeidet var ulovlig. Hun gikk dermed til søksmål mot Hemato Eiendom AS, som anla tennisbanen på fritidseiendommen.

Rettskraftig

Etter å ha tapt den sivile saken i Aust-Agder tingrett i april i fjor, vant Madsen fram i Agder lagmannsrett i mars i år. Motparten anket til Høyesterett, som nå har forkastet anken.

- Dommen er dermed rettskraftig, fastslår Madsens advokat Erling Keyser i en pressemelding fra Brækhus Advokatfirma fredag.

Madsen, som er styreleder i Princess, tilkjennes en erstatning tilsvarende kontraktssummen på 1 090 000 kroner.

Dette som erstatning for tapene hun er blitt påført som følge av at tennisbanen var ulovlig anlagt og at den måtte fjernes etter krav fra kommunen.

- Ikke prinsipiell

Advokat Erlend W. Holstrøm i advokatfirmaet Schjødt, representerte Hemato Eiendom i forbindelse med ankesaken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.