Anken avvist

Princess-arving får millionerstatning

Anken er forkastet og Princess-arving Hanne Madsen er dermed tilkjent millionerstatning for ulovlig bygging i strandsonen.

ERSTATTES: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Der bygget hun både tennisbane og underjordisk tunnel, uten tillatelse. Nå må utbyggeren erstatte tapet som følge av at anlegget måtte rives. Foto: Google Maps
ERSTATTES: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Der bygget hun både tennisbane og underjordisk tunnel, uten tillatelse. Nå må utbyggeren erstatte tapet som følge av at anlegget måtte rives. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Madsen ble i fjor sommer dømt til 45 dagers fengsel for å ha bygget en tennisbane og underjordisk tunnel uten tillatelse i strandsonen på sin egen eiendom på Hesnes i Grimstad. Det skjedde etter at Høyesterett skjerpet straffene, etter behandling i to tidligere rettsinstanser.

Hanne Madsen har hele tiden hevdet at hun ikke ble informert om at arbeidet var ulovlig. Hun gikk dermed til søksmål mot Hemato Eiendom AS, som anla tennisbanen på fritidseiendommen.

Rettskraftig

Etter å ha tapt den sivile saken i Aust-Agder tingrett i april i fjor, vant Madsen fram i Agder lagmannsrett i mars i år. Motparten anket til Høyesterett, som nå har forkastet anken.

- Dommen er dermed rettskraftig, fastslår Madsens advokat Erling Keyser i en pressemelding fra Brækhus Advokatfirma fredag.

Madsen, som er styreleder i Princess, tilkjennes en erstatning tilsvarende kontraktssummen på 1 090 000 kroner.

Dette som erstatning for tapene hun er blitt påført som følge av at tennisbanen var ulovlig anlagt og at den måtte fjernes etter krav fra kommunen.

- Ikke prinsipiell

Advokat Erlend W. Holstrøm i advokatfirmaet Schjødt, representerte Hemato Eiendom i forbindelse med ankesaken.

- Ankeutvalget har ikke funnet grunn til å fremme anken for Høyesterett, forklart med at saken ikke har prinsipiell interesse. Det får vi bare ta til etterretning, sier Holstrøm til Børsen.

Søkte ikke

I dommen fra lagmannsretten, som nå blir stående, heter det blant annet at Hemato ikke oppfylte «plikten til å fraråde Madsen å anlegge tennisbanen uten at det var søkt om nødvendige offentlige tillatelser. Hemato måtte av den grunn anta at tjenesten ikke ville bli til rimelig nytte for Madsen, jf. håndverkertjenesteloven § 7 første ledd.»

Entreprenøren var i kontakt med Grimstad kommune med spørsmål om endring av dekket på plenen fra naturgress til kunstgress var søknadspliktig eller ikke. I dommen heter det at henvendelsen til kommunen ga en «lite dekkende beskrivelse av prosjektet». Videre heter det at beskrivelsen aldri ble framlagt Madsen, som dermed heller ikke fikk anledning til å korrigere denne.

Mediesky

Hanne Madsen (50) er datter av investor Per Werner Madsen (79), som ifølge Kapital i 2018 var god for 750 millioner kroner. Dagbladet skrev i 2019 at 50-åringen hadde en formue på 188 millioner kroner.

Princess-arvingen overtok den idylliske eiendommen på Hesnes fra foreldrene sine. Både far og datter er særdeles mediesky, og Madsen er knapt nok avbildet eller omtalt i norske medier før den ulovlige byggesaken.

Madsens advokat i den sivile saken, Erling Keyser i Brækhus Advokatfirma, sier at klienten er godt fornøyd med at anken ble forkastet:

- Nå er denne prosessen endelig over. Min klient er mest opptatt av hvilken felle dette systemet til plan- og bygnningsloven er og har vært for henne, sier han til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer