Princess-arving tapte ankesak: - Feil

Hanne Madsen, arving av interiørkonsernet Princess, er av Agder lagmannsrett dømt til å betale 300 000 kroner i saksomkostninger til entreprenørene som bygget den ulovlige kjelleren i hytta hennes.

ULOVLIG BYGGING: Hanne Madsens hytte på Hesnes utenfor Grimstad har vært gjenstand for en årelang strid. Før helga tapte Princess-arvingen ankesaken mot entreprenørfirmaet som bygget på hytta. Foto: Google Maps
ULOVLIG BYGGING: Hanne Madsens hytte på Hesnes utenfor Grimstad har vært gjenstand for en årelang strid. Før helga tapte Princess-arvingen ankesaken mot entreprenørfirmaet som bygget på hytta. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

Det har vært en rekke rettsrunder og konflikter rundt hytta til Princess-arving Hanne Madsen de siste åra.

Saken startet i 2016, da Grimstad kommune ble varslet om ulovlig bygging på hytta som hun overtok etter foreldrene sine.

Fire år seinere, i 2020, ble Madsen og daglig leder i byggmester-firmaet som bygde på hytta dømt til 45 dagers fengsel i Høyesterett for ulovlig bygging.

Parallelt med straffesaken saksøkte Madsen arkitekten og entreprenørene av utbyggingen på hytta, og mente blant annet at hun ikke visste om at kjelleren i hytta ble bygget større enn det det var gitt tillatelse til.

Den saken tapte hun i tingretten, og nå før helga tapte hun igjen, i lagmannsretten.

Hun dømmes til å betale neste 300 000 kroner i saksomkostninger til arkitekten og entreprenøren, og må punge ut innen to uker.

Det var Agderposten som omtalte dommen, som Børsen også har fått tilgang til, først.

- Lagmannsretten kan ta feil

Hanne Madsens advokat, Erling Keyser, sier til Børsen at de ikke har fått tid til å gå gjennom dommen enda.

- Også Lagmannsretten kan ta feil. Vi får gå gjennom dette skikkelig, og så gjøre en vurdering.

- Hvordan har klienten din det?

- Det skal jeg ikke kommentere. Men vi vant i forrige runde, og så tapte vi denne gangen, så vi får se hva vi gjør videre.

Mediesky

Bengt Michaelsen i arkitektfirmaet BGM, sier til Agderposten at de er glade for rettens kjennelse.

- Det er som å ha gått og båret på en tung ryggsekk i årevis. Den kan vi nå legge fra oss, sier han til avisa, og legger til:

- Det er fremdeles en usikkerhet knyttet til om hun vil anke til Høyesterett. Men vi kan ikke i vår beste forstand forstå at de vil ta opp en slik sak. Men vi regner med at hun anker.

Hanne Madsen (50) er datter av investor Per Werner Madsen (79), som ifølge Kapital i 2018 var god for 750 millioner kroner. Dagbladet skrev i 2019 at 50-åringen hadde en formue på 188 millioner kroner.

Princess-arvingen overtok den idylliske eiendommen på Hesnes fra foreldrene sine. Både far og datter er særdeles mediesky, og Madsen er knapt nok avbildet eller omtalt i norske medier før den ulovlige byggesaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer