Prins solgte til milliardær for gigasum

Storslått herskapshus skal ha gått for svimlende to milliarder norske kroner.

MONSTERKJØP: Et herskapshus, en prins, en milliardær og to milliarder norske kroner utgjør det som til sammen blir en av de dyreste boligomsetningene i Paris noensinne. Foto: Francois Guillot / AFP / NTB
MONSTERKJØP: Et herskapshus, en prins, en milliardær og to milliarder norske kroner utgjør det som til sammen blir en av de dyreste boligomsetningene i Paris noensinne. Foto: Francois Guillot / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I det fasjonable Marais-området i Paris skal en av historiens største eiendomstransaksjoner på privatmarkedet nylig ha blitt signert - og det trolig med gullpenn.

Prakteiendommen The Hotel Lambert, som tidligere har huset noen av Frankrikes mest berømte og innflytelsesrike personer, ble sist omsatt i 2007 for 60 millioner euro.

Ifølge Bloomberg har en ny kjøper nå dratt fram sjekkheftet og punget ut svimlende 200 millioner euro for å sikre seg herregården. Det tilsvarer to milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Flytter ikke inn

En så betydelig salgssum fordrer imidlertid en velstående kjøper. Ifølge Bloomberg er det intet mindre enn den franske milliardæren Xavier Niel (54) og prins Abdullah bin Khalifa al-Thani fra Qatar som utgjør partene i handelen.

Førstnevnte, som har bygget en milliardformue som teknologigründer, har riktignok ingen intensjoner om å pakke sitt private flyttelass. Niel skal nemlig vurdere å bruke det nyinnkjøpte praktbygget som et senter for kulturopplevelser.

Det blir i så fall i fornemme omgivelser.

Har bladd opp

Ifølge New York Post skal prins Abdullah ha investert nærmere 147 millioner dollar på oppussing av den drøye 4000 kvadratmeters store boligen. Eiendommen skal være en av mange private luksushjem som prinsen har vekslet mellom de siste åra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.