Prins solgte til milliardær for gigasum

Storslått herskapshus skal ha gått for svimlende to milliarder norske kroner.

MONSTERKJØP: Et herskapshus, en prins, en milliardær og to milliarder norske kroner utgjør det som til sammen blir en av de dyreste boligomsetningene i Paris noensinne. Foto: Francois Guillot / AFP / NTB
MONSTERKJØP: Et herskapshus, en prins, en milliardær og to milliarder norske kroner utgjør det som til sammen blir en av de dyreste boligomsetningene i Paris noensinne. Foto: Francois Guillot / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I det fasjonable Marais-området i Paris skal en av historiens største eiendomstransaksjoner på privatmarkedet nylig ha blitt signert - og det trolig med gullpenn.

Prakteiendommen The Hotel Lambert, som tidligere har huset noen av Frankrikes mest berømte og innflytelsesrike personer, ble sist omsatt i 2007 for 60 millioner euro.

Ifølge Bloomberg har en ny kjøper nå dratt fram sjekkheftet og punget ut svimlende 200 millioner euro for å sikre seg herregården. Det tilsvarer to milliarder norske kroner etter dagens kurs.

HISTORISK: Interiøret av herskapshuset avbildet i 2008. Siden skal eieren ha brukt millioner av dollar på oppgraderinger. Foto: AFP / NTB
HISTORISK: Interiøret av herskapshuset avbildet i 2008. Siden skal eieren ha brukt millioner av dollar på oppgraderinger. Foto: AFP / NTB Vis mer

Flytter ikke inn

En så betydelig salgssum fordrer imidlertid en velstående kjøper. Ifølge Bloomberg er det intet mindre enn den franske milliardæren Xavier Niel (54) og prins Abdullah bin Khalifa al-Thani fra Qatar som utgjør partene i handelen.

Førstnevnte, som har bygget en milliardformue som teknologigründer, har riktignok ingen intensjoner om å pakke sitt private flyttelass. Niel skal nemlig vurdere å bruke det nyinnkjøpte praktbygget som et senter for kulturopplevelser.

Det blir i så fall i fornemme omgivelser.

FEST FOR ØYET: The Hotel Lambert ble bygget i 1640 - og skal tilby en boltreplass på drøye 4000 kvadratmeter. Foto: AFP / NTB
FEST FOR ØYET: The Hotel Lambert ble bygget i 1640 - og skal tilby en boltreplass på drøye 4000 kvadratmeter. Foto: AFP / NTB Vis mer

Har bladd opp

Ifølge New York Post skal prins Abdullah ha investert nærmere 147 millioner dollar på oppussing av den drøye 4000 kvadratmeters store boligen. Eiendommen skal være en av mange private luksushjem som prinsen har vekslet mellom de siste åra.

Nå vinker han likevel farvel til det historiske bygget - som ble oppført i 1640 av den franske arkitekten Louis Le Vau. Uten videre introduksjon kan det nevnes at Vau arbeidet på slottet i Versailles i sin tid.

Ifølge Forbes er Xavier Niel en av Frankrikes rikeste - med en formue på 8,7 milliarder dollar. Kjøpet av ovennevnte eiendom går inn i en gullkantet portefølje av en rekke private luksusboliger som milliardæren har sikret seg fra før.

KJØPER: Milliardær Xavier Niel sikret seg det historiske herskapshuset, men skal ikke ha noen intensjoner om å bo der privat. Foto: Reuters / Sarah Meyssonnier / NTB
KJØPER: Milliardær Xavier Niel sikret seg det historiske herskapshuset, men skal ikke ha noen intensjoner om å bo der privat. Foto: Reuters / Sarah Meyssonnier / NTB Vis mer

Luksuskjøp

Til tross for at salget av The Hotel Lambert sikrer en solid plass på lista over Frankrikes dyreste, omsatte boliger, er det ingen rekord.

I 2015 skapte Chateau Louis XVI i utkanten av Paris overskrifter internasjonalt. Herregården ble snappet opp av kjøpere fra Midtøsten - til den svimlende summen av 2,6 milliarder norske kroner.

Det gjorde eiendommen til den dyreste som var solgt noen gang, ifølge Bloomberg.

Også i Norge har boliger i luksussegmentet fått økt etterspørsel. Noen av landets dyreste eiendommer ligger på Bygdøy i Oslo, deriblant den tidligere villaen til hedgefondforvalter Thor Johan Furuholmen - som solgte til Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl i 2020.

Prisen var på rundt 250 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer