Prinsesse kastes ut av milliardpalass

Dersom ikke Rita Boncompagni Ludovisi (73) forlater eiendommen torsdag, vil politiet hente henne ut. - For en brutal slutt, sier prinsessen.

MÅ UT: En domstol har besluttet at prinsessen må forlate eiendommen, etter en bitter krangel med stesønnene. Foto: Wikimedia Commons
MÅ UT: En domstol har besluttet at prinsessen må forlate eiendommen, etter en bitter krangel med stesønnene. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den Texas-fødte italienske prinsessen Rita Boncompagni Ludovisi (73), tidligere kjent som skuespiller Rita Carpenter, er i ferd med å bli kastet ut av milliardpalasset sitt i Roma.

Det skjer etter en betent arvestrid med stesønnene, skriver flere medier, deriblant Expressen.

Spinnvill verdi

73-åringen giftet seg i 2009 med prins Nicolo Boncompagni Ludovisi, og etter dette ble hun titulert som prinsesse. Prinsen eide luksuspalasset Casino dell'Aurora, som skal være verdt 5,6 milliarder kroner.

Palasset har vært i familiens eie siden 1600-tallet. Prinsesse Rita har bodd der siden ektemannen gikk bort i 2018, men prinsens tre sønner motsetter seg hennes rett til eiendommen.

Da partene ikke kom til enighet, ble det besluttet at villaen skulle selges. Det har ikke vært enkelt, til tross for at prisantydninga har vært jekket ned en rekke ganger.

På eiendommen skal det finnes bevarte veggmalerier fra 1597, blant annet signert barokkmesteren Caravaggio. Stesønnene har anklaget prinsessen for å ikke ivareta eiendommen forsvarlig og latt den forfalle. Hun benekter dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer