Prisene overrasker - her er forklaringen

DNB trodde bunnen skulle falle ut av boligmarkedet. Så skjedde det stikk motsatte.

BOMMET: Eksperter og analytikere spådde katastrofe. Så kom helt andre tall. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BOMMET: Eksperter og analytikere spådde katastrofe. Så kom helt andre tall. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den første helga etter at Norge ble stengt ned 12. mars var det krisemøte i DNB Eiendom. Nye prognoser ble laget. Det så dramatisk og dystert ut.

- Vi gjorde et anslag som viste at 70 prosent av markedet ville bli borte fram til sommeren. De første to, tre ukene så det ut til at vi skulle få rett. Så kom påska, og deretter snudde det, sier leder i DNB Eiendom Terje Buraas til Børsen.

Venter oppgang

Torsdag legger bransjeforeningen Eiendom Norge fram boligprisstatistikken for mai. April-tallene overrasket med en prisoppgang på 0,5 prosent og en sesongkorrigert nedgang på 0,2 prosent.

Nye overraskende tall fulgte tirsdag, da Obos-statistikken for mai viste en prisøkning på 1,9 prosent på landsbasis og 1,1 prosent i Oslo.

Buraas tror det kan ligge an til nye overraskelser når hovedtallene for mai legges fram.

- Basert på våre tall i DNB Eiendom vil prisene være rundt 1 prosent opp både i Oslo og på landsbasis. Det betyr at coronakrisa knapt har hatt en innvirkning på boligprisene så langt, sier Buraas.

Langsiktighet

En slik utvikling i stikk i strid med alle prognoser som ble kraftig nedjustert ved utbruddet av pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer