Prisøkning: - Større enn normalt

Boligprisene overrasker.

PRISØKNING: En Obos-bolig i Oslo koster i dag 4 prosent mer enn i mai i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PRISØKNING: En Obos-bolig i Oslo koster i dag 4 prosent mer enn i mai i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med coronakrisa kom også varslene om en priskollaps i boligmarkedet. En slik kollaps har så langt ikke kommet. I stedet melder Obos i dag om en prisøkning på 1,9 prosent på landsbasis, og en økning på 1,1 prosent i Oslo i mai.

- Prisoppgangen i mai er større enn normalt, sier Obos' sjeføkonom Sissel Monsvold i en pressemelding.

Etter et fall i boligprisene i mars, har markedet tatt seg opp de to siste månedene, melder Obos.

- I snitt har maiprisene steget med 0,7 prosent i perioden 2004 til 2019. Det gjorde de også i fjor. Utviklingen tyder på at boligprisene fortsatt holder seg oppe til tross for den ekstraordinære situasjonen vi er i. Det ser ut til at krisen først og fremst har gitt lavere aktivitet. Aktiviteten er ned fra mai i fjor, men likevel på et relativt høyt nivå sett i lys av smitteverntiltak og høy arbeidsledighet, sier hun videre.

Prisoppgangen i mai betyr at kvadratmeterprisen for Obos-boliger i hovedstadsområdet nå er 65 904 kroner. En brukt Obos-bolig i Oslo-området koster nå 4,4 prosent mer enn i mai i fjor. Kvadratmeterprisen på landsbasis er 57 588 kroner. Det er 4 prosent høyere enn på samme tid i fjor, melder Obos.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer