Prisøkning: - Større enn normalt

Boligprisene overrasker.

PRISØKNING: En Obos-bolig i Oslo koster i dag 4 prosent mer enn i mai i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PRISØKNING: En Obos-bolig i Oslo koster i dag 4 prosent mer enn i mai i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med coronakrisa kom også varslene om en priskollaps i boligmarkedet. En slik kollaps har så langt ikke kommet. I stedet melder Obos i dag om en prisøkning på 1,9 prosent på landsbasis, og en økning på 1,1 prosent i Oslo i mai.

- Prisoppgangen i mai er større enn normalt, sier Obos' sjeføkonom Sissel Monsvold i en pressemelding.

Etter et fall i boligprisene i mars, har markedet tatt seg opp de to siste månedene, melder Obos.

- I snitt har maiprisene steget med 0,7 prosent i perioden 2004 til 2019. Det gjorde de også i fjor. Utviklingen tyder på at boligprisene fortsatt holder seg oppe til tross for den ekstraordinære situasjonen vi er i. Det ser ut til at krisen først og fremst har gitt lavere aktivitet. Aktiviteten er ned fra mai i fjor, men likevel på et relativt høyt nivå sett i lys av smitteverntiltak og høy arbeidsledighet, sier hun videre.

BILLIGERE BOLIG: Coronakrisen har gitt en brems i boligmarkedet, det kan være en fordel for førstegangskjøperne. Video: Dagbladet TV. 24. april 2020 Vis mer

Prisoppgangen i mai betyr at kvadratmeterprisen for Obos-boliger i hovedstadsområdet nå er 65 904 kroner. En brukt Obos-bolig i Oslo-området koster nå 4,4 prosent mer enn i mai i fjor. Kvadratmeterprisen på landsbasis er 57 588 kroner. Det er 4 prosent høyere enn på samme tid i fjor, melder Obos.

Børsen kommer tilbake med mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer