Obos-prisene:

Prisoppgang i desember

Prisene steg med 0,2 prosent på brukte Obos-leiligheter i Oslo fra november til desember. Det er niende måned på rad med uendrede eller stigende priser.

GIKK OPP: Prisen for brukte Obos-boliger holdt seg stabilt eller steg for niende måned på rad, viser en oppsummering over utviklingen i 2020. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
GIKK OPP: Prisen for brukte Obos-boliger holdt seg stabilt eller steg for niende måned på rad, viser en oppsummering over utviklingen i 2020. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

Oppsummeringen over de siste tolv månedene viser en prisoppgang på 16,7 prosent, mens prisene på landsbasis steg med 14,6 prosent.

Statistikken viser også at det var høy aktivitet i boligmarkedet i desember. Det ble omsatt 448 Obos-boliger, noe som er 42 prosent flere enn gjennomsnittet for denne måneden de siste tre årene.

Sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos venter en boligprisvekst på 4 prosent på landsbasis og rundt 6 prosent i Oslo.

- Vi tror Oslo-prisene vil øke relativt mye på grunn av spesielt lavt boligtilbud i forhold til det demografiske behovet. Et allerede høyt prisnivå trekker i motsatt retning, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer