Prisras: - Kan ikke gi seg

Prisen på Gräddost er mer enn halvert de siste ukene. Neppe tilfeldig valgt vare, mener professor.

PRISKRIG: I kampen om kundene har de norske lavpriskjedene Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra kuttet prisen på gräddost. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PRISKRIG: I kampen om kundene har de norske lavpriskjedene Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra kuttet prisen på gräddost. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like sikkert som at det er jul hvert år er det at det blir priskrig i butikkene i førjulstida. Tidligere år har det vært priskrig på både ribbe og smågodt, mens det i år er gräddosten som har rast i pris.

Fra et utgangspunkt på 49,90 kroner for en pakke på 380 gram, har prisen på Tine gräddost stupt helt ned i 17,90.

Prisen er nå så lav at Kiwi og Rema 1000 har innført begrensninger på hvor mange hver kunder kan kjøpe, ifølge Nettavisen, som først omtalte priskrigen.

- Beinhard konkurranse

Både Kiwi, Coop Extra og Rema 1000 selger den populære osten til ekstremt lav pris.

- Det er beinhard konkurranse. Vi har lovet kundene våre å være billigst. Det er helt uaktuelt å se at noen konkurrenter priser en vare under oss. Det er så viktig for oss, vi står opp om morgenen for å ha lavest priser, lyder den klokkeklare beskjeden fra kommunikasjonssjef i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin.

- Ser vi at en vare går ned i pris hos en konkurrent så setter vi ned tilsvarende eller mer. Helst mer.

Da er det jo til å forstå at gräddosten nå selges for under en tjuekroning. Ifølge Arvin var det hennes kjede som først satte ned prisen på osten, før de andre fulgte etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer