Prissjokket: - Svært krevende

Etter en marerittstart 2022, så Stiftelsen Nova Spektrum seg aldri tilbake, og nådde ny milepæl. Men det er skjær i sjøen.

REKORDÅR: Stiftelsen NOVA Spektrum, som eier og driver blant annet Oslo spektrum, rundet for første gang 500 millioner i omsetning i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB
REKORDÅR: Stiftelsen NOVA Spektrum, som eier og driver blant annet Oslo spektrum, rundet for første gang 500 millioner i omsetning i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

For første gang på 103 år kan Stiftelsen Nova Spektrum, som eier og driver Oslo Spektrum og Nova Spektrum (tidligere Norges Varemesse), i 2022 notere seg for en omsetning på over en halv milliard kroner.

- Ketsjupeffekt-året

Det hadde de neppe sett for seg da nyttårsrakettene gikk i vært for et drøyt år siden. Da var vi nemlig fremdeles midt i en nedstengning, pandemiens siste, noe som førte til at alle konserter og arrangementer måtte avlyses eller utsettes - nok en gang.

- Vi fikk beskjed 7. desember (2021) at jula ble dårlig. Det var en coronamutasjon på gang. Da datt vi veldig sammen, sier administrerende direktør i Stiftelsen Nova Spektrum, Gunn Helen Hagen, til Børsen.

De måtte kaste om på alt. Nye planer måtte legges, uten at de egentlig visste når de fikk lov til å ha arrangementer igjen.

- Det var tungt, medgir Hagen.

Men for omtrent nøyaktig ett år siden, 12. februar i fjor, ble coronarestriksjonene løftet, og litt før påske var Nova Spektrum i gang med sine arrangementer igjen.

- Og etter det har vi ikke fått tid til å se oss tilbake i det hele tatt. Det har vært et enormt kjør. Vi har egentlig kalt det ketsjupeffekt-året. Da kom jo alt som hadde ligget og ventet i flere år, sier Hagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer