Privat luksusøy ble tildelt millioner i krisehjelp

Snudde etter massiv oppmerksomhet. - Dette er ikke tiden for elitens plyndringer.

LUKSUSØY: Fisher Island utenfor Miami i Florida huser et stort antall luksusleiligheter. Foto: Frank Siteman / REX / NTB Scanpix
LUKSUSØY: Fisher Island utenfor Miami i Florida huser et stort antall luksusleiligheter. Foto: Frank Siteman / REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du er medlem av én av de rundt 800 husstandene som bor på rikingøya Fisher Island utenfor Miami i Florida, kan du fortelle hele verden at du har «USAs rikeste postnummer».

Blant tidligere og nåværende innbyggere finner man film og TV-profiler som Oprah Winfrey, Susana Giménez og Sharon Gless, tennis-stjernene Caroline Wozniacki, Andre Agassi og Boris Becker og finanstopper som Hasbro-sjef Alan Hassenfeld og milliardæren Bharat Desai.

Og med en gjennomsnittlig årslønn på 22,7 millioner kroner, skulle man tro at øyas innbyggere har tilgang på det meste det gode liv kan tilby.

Utenfor luksushjemmene på øya kan beboerne nyte private strender med sand som er importert fra Bahamas, en egen strandklubb, åtte restauranter, en golfbane, et spa og 18 tennisbaner, ifølge Business Insider.

Det finnes angivelig få steder i verden hvor mer penger er samlet på færre kvadratmeter enn på Fisher Island. En av øyas innbyggere, eiendomsmegler Elena C. Bluntzer, hevder overfor Miami Herald at øya har den høyeste konsentrasjonen milliardærer i hele USA.

Den eneste ankomsten til øya skjer via båt eller helikopter. Den begrensede tilgangen sørger for at beboerne i stor grad kan leve skjermede liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer