Privatfly: - Rekordsalg

Både salg og utleie av privatfly sprenger alle rekorder. Dette til tross for at industrien regnes for å være en klimaversting.

MINDRE UTSLIPP: Piaggio P180 Avanti II er blant norske Airwings nyeste tilskudd til flyflåten, og er et mer klimavennlig alternativ. Foto: Airwing
MINDRE UTSLIPP: Piaggio P180 Avanti II er blant norske Airwings nyeste tilskudd til flyflåten, og er et mer klimavennlig alternativ. Foto: Airwing Vis mer
Publisert

Interessen for privatfly har aldri vært så stor. Privatflyprodusenter sliter med å møte etterspørselen, og utleieselskaper opplever en pågang de aldri har sett maken til tidligere.

Samtidig skaper klimaendringene hetebølge i flere europeiske land.

- Vi har sett en veldig robust og betydelig aktivitet de siste 18 månedene, som fortsetter inn i tredje kvartal. Det er virkelig rekordsalg for oss.

Det sa Scott Neal, senior visepresident for verdensomspennende salg i det amerikanske privatfly-firmaet Gulfstream, på en pressekonferanse i forbindelse med et flyshow i England denne uka, ifølge CNBC.

Han mener at firmaet den siste tida har sett en økende grad av førstegangskjøpere.

- Det er en betydelig og voksende del av virksomheten vår, sa han da, og opplyste om at mange av dem har gått for flytypen G650, en flytype som er populær blant de superrike.

Gulfstream er ikke alene om å merke markedsetterspørselen. Også det norske privatflyselskapet Airwing opplever stor pågang.

Høysesong og hetebølge

Den siste tidas flykaos førte til massebestillinger hos det Gardermoen-baserte selskapet, som tidligere i juli uttalte til Børsen at de aldri hadde opplevd maken til pågang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer